Kaj boste skuhali danes?
Špargljeva omleta
Pomladni zajtrk malo drugače
Špargljeva omleta
Pomladni zajtrk malo drugače
Sestavine
- velik šop belušev
- olje za peko
- sol
- 6 velikih jajc
- 150 g svežega pesta
- 50 g mešanih semen (sončnična, bučna, lanena, sezamova)
Natančni tudi brez tehtnice: koliko gramov je ena žlica?
V kuhinji, predvsem pri peki, je natančnost ključna, zato je sestavine najbolje določati in tehtati v gramih. Kako se znajti, ko tehtnica ni na voljo?
Zrnati sir: zakaj je 'cottage cheese' postal največji kulinarični hit leta
Zrnati sir je doživel pravi preporod in postal kulinarični hit. Odkrijte, zakaj je tako priljubljen in kako ga lahko uporabite v sladkih in slanih jedeh.
Krompirček, o katerem se vam bo še sanjalo
Hrustljav krompirček in bogata obloga, ob kateri se nam pocedijo sline – nič čudnega, da naloženi krompirček osvaja srca (in želodce) po vsem svetu.
Sestavine
- velik šop belušev
- olje za peko
- sol
- 6 velikih jajc
- 150 g svežega pesta
- 50 g mešanih semen (sončnična, bučna, lanena, sezamova)
Postopek
Belušem odrežemo olesenele konce in jih po dolgem razpolovimo, nato jih povaljamo v olju, solimo in spečemo v nepregorni ponvi, da se zmehčajo.
Jajca zmešamo s polovico pesta. Polovico belušev vzamemo iz ponve, preostale pa razporedimo po dnu in jih prelijemo s polovico jajčne mešanice. Nekaj minut pečemo na štedilniku, nato pa omleto do konca spečemo pod žarom v pečici.
Omleto preganemo na pol in ponovimo s preostalimi sestavinami. Pokapljamo s preostalim pestom, posujemo s semeni in postrežemo.
Pesto
Na šibkem ognju segrejemo ponvico in v njej popražimo 50 g pinjol, da se zlato obarvajo, medtem ponvico občasno pretresemo. Pinjole stresemo v multipraktik ter dodamo 80 g bazilike, 50 g sveže naribanega parmezana, 1,5 dl oljčnega olja in 2 stroka česna. Zmeljemo v pesto in solimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike
Limonov cheesecake s pečenimi slivami in robidnicami
Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla
Ravioli z artičokami, porom in limono
Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo