
Špargljeva omleta
Pomladni zajtrk malo drugače
Špargljeva omleta
Pomladni zajtrk malo drugače

Sestavine
- velik šop belušev
- olje za peko
- sol
- 6 velikih jajc
- 150 g svežega pesta
- 50 g mešanih semen (sončnična, bučna, lanena, sezamova)

To je nova viralna sladica, ki je zasenčila dubajsko čokolado
Po svetovnem uspehu dubajske čokolade, se je na sceni pojavila nova poletna senzacija:. Gre za tako imenovano čokolado z angelskimi lasmi ali 'angel hair', rožnato belgijsko čokoladno tablico z nenavadnim polnilom.

Znani rezultati Michelin 2025: zvezdice prejelo 9 slovenskih restavracij
Znameniti kulinarični vodnik Michelin je ponovno izbral najboljšo gastronomsko ponudbo v Sloveniji. Preverite, katere restavracije so bile uvrščene v Michelinov vodnik 2025.

Želite prihraniti čas v kuhinji? Potem pripravite te jedi!
Kako preživeti manj časa za štedilnikom, a kljub temu jesti okusno in uravnoteženo? Z nekaj preprostimi triki in pametnim načrtovanjem!
Sestavine
- velik šop belušev
- olje za peko
- sol
- 6 velikih jajc
- 150 g svežega pesta
- 50 g mešanih semen (sončnična, bučna, lanena, sezamova)
Postopek
Belušem odrežemo olesenele konce in jih po dolgem razpolovimo, nato jih povaljamo v olju, solimo in spečemo v nepregorni ponvi, da se zmehčajo.
Jajca zmešamo s polovico pesta. Polovico belušev vzamemo iz ponve, preostale pa razporedimo po dnu in jih prelijemo s polovico jajčne mešanice. Nekaj minut pečemo na štedilniku, nato pa omleto do konca spečemo pod žarom v pečici.
Omleto preganemo na pol in ponovimo s preostalimi sestavinami. Pokapljamo s preostalim pestom, posujemo s semeni in postrežemo.
Pesto
Na šibkem ognju segrejemo ponvico in v njej popražimo 50 g pinjol, da se zlato obarvajo, medtem ponvico občasno pretresemo. Pinjole stresemo v multipraktik ter dodamo 80 g bazilike, 50 g sveže naribanega parmezana, 1,5 dl oljčnega olja in 2 stroka česna. Zmeljemo v pesto in solimo.