© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Špargljeva omleta

Pomladni zajtrk malo drugače

Špargljeva omleta

Pomladni zajtrk malo drugače

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spargljeva-omleta_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • velik šop belušev
  • olje za peko
  • sol
  • 6 velikih jajc
  • 150 g svežega pesta
  • 50 g mešanih semen (sončnična, bučna, lanena, sezamova)

Sestavine

  • velik šop belušev
  • olje za peko
  • sol
  • 6 velikih jajc
  • 150 g svežega pesta
  • 50 g mešanih semen (sončnična, bučna, lanena, sezamova)

Postopek

1

Belušem odrežemo olesenele konce in jih po dolgem razpolovimo, nato jih povaljamo v olju, solimo in spečemo v nepregorni ponvi, da se zmehčajo.

2

Jajca zmešamo s polovico pesta. Polovico belušev vzamemo iz ponve, preostale pa razporedimo po dnu in jih prelijemo s polovico jajčne mešanice. Nekaj minut pečemo na štedilniku, nato pa omleto do konca spečemo pod žarom v pečici.

3

Omleto preganemo na pol in ponovimo s preostalimi sestavinami. Pokapljamo s preostalim pestom, posujemo s semeni in postrežemo.

Pesto

Na šibkem ognju segrejemo ponvico in v njej popražimo 50 g pinjol, da se zlato obarvajo, medtem ponvico občasno pretresemo. Pinjole stresemo v multipraktik ter dodamo 80 g bazilike, 50 g sveže naribanega parmezana, 1,5 dl oljčnega olja in 2 stroka česna. Zmeljemo v pesto in solimo.

Priljubljeni recepti

Ješprenjka ali skuha

Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike

Enostavno

Limonov cheesecake s pečenimi slivami in robidnicami

Ta torta je popolno kremasta in ravno prav sladko-kisla

1 h 10 min
Enostavno

Orehove ladjice

Orehova sladica bo pripravljena mimogrede, še hitreje pa je bo zmanjkalo

Enostavno

Ravioli z artičokami, porom in limono

Ravioli z artičokami za hitro kosilo ali večerjo

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.