
Sestavine
- 4 jajca
- 1 dl mleka
- 2 žlički vaniljeve arome
- 2 žlici drobnega rjavega sladkorja
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 4 žlice gostega robidovega kompota ali marmelade
- 4 rezine en dan starega belega kruha
- 25 g masla

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.

7 božanskih sladic, s katerimi boste izkoristili vsako figo na vrtu
Poletje je čas, ko nas narava razvaja z najrazličnejšim sadjem, a med najbolj prefinjenimi sadeži tega letnega časa so zagotovo fige.
Sestavine
- 4 jajca
- 1 dl mleka
- 2 žlički vaniljeve arome
- 2 žlici drobnega rjavega sladkorja
- 100 g polnomastnega kremnega sira
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 4 žlice gostega robidovega kompota ali marmelade
- 4 rezine en dan starega belega kruha
- 25 g masla
Postopek
Jajca na rahlo stepemo, nato jih skupaj z mlekom, vaniljevo aromo in rjavim sladkorjem damo v globoko posodo. Vse skupaj stepemo.
Kremni sir stepemo s sladkorjem v prahu, da dobimo namaz. Z njim premažemo dve rezini kruha, obložimo ju z žlico robidovega kompota ali marmelade in pokrijemo s preostalima rezinama, tako da naredimo sendviča. Položimo ju v jajčno mešanico in pustimo stati 30 sekund, preden ju obrnemo in ponovimo postopek še z drugo stranjo.
Maslo stopimo v veliki ponvi, da se začne peniti, nato sendviča na vsaki strani pečemo 3 do 4 minute, da postaneta zlato zapečena in rahla. Prerežemo ju na pol in postrežemo z dodatnim robidovim kompotom in kepico sladoleda (po želji).