Kaj boste skuhali danes?
Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem
Polnjene piščančje prsi s popečenim koromačem
Slastne popestrene piščančje prsi s koromačem
Sestavine
- 1 piščančje prsi
- 2 rezini pečenega pršuta
- 4 listi blitve (po želji)
- lističi svežega majarona
- lističi svežega timijana
- poper
- kuhinjska vrvica
koromač
- 2 žlici olja
- sol
- 1 koromač
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 1 piščančje prsi
- 2 rezini pečenega pršuta
- 4 listi blitve (po želji)
- lističi svežega majarona
- lističi svežega timijana
- poper
- kuhinjska vrvica
koromač
- 2 žlici olja
- sol
- 1 koromač
Postopek
Piščančje prsi razrežemo na dva fileja, ju stanjšamo, solimo in popramo ter potresemo z majaronom in timijanom. Če bomo uporabili liste blitve, jih operemo, blanširamo in ohlajene položimo na meso. Dodamo še rezino pečenega pršuta in file zvijemo. Zvitek z vrvico zavežemo, da ne gre narazen.
V ponvi segrejemo olje in zvit piščančji file na močnem ognju na hitro popečemo, da se zlato obarva. Nato ogenj zmanjšamo, ponev pokrijemo in počasi pečemo še toliko časa, da je meso pečeno tudi na notranji strani.
Koromač očistimo, ga narežemo na četrtine, malce posolimo in pokritega do mehkega popečemo na olju.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjski oreh v lovorovem ovoju
Svinjski oreh je del svinjskega stegna, ki ga lahko pripravimo na najrazličnejše načine