Kaj boste skuhali danes?
Piščanec s paradižnikom, belim fižolom in papriko
Piščanec s paradižnikom, belim fižolom in papriko
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 strok česna
- 2 žlici zmlete paprike
- 1 pločevinka nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1,5 dl piščančje jušne osnove
- 700 g kuhanega belega fižola (ali pločevinka 800 g)
- 8 piščančjih stegen brez kože
- sol
- poper
Malo več masla je vedno dobra ideja
Gostje so že skoraj prispeli, med prazničnimi prigrizki pa nekaj manjka – ko ste v dvomih, dodajte maslo.
Ta praznični koktejl je tako lep, da ga boste želeli najprej fotografirati
Če ste zadnje tedne vsaj malo na družbenih omrežjih, ste ga skoraj zagotovo že opazili – snow globe koktajl, pijačo, ki v kozarcu izgleda kot prava snežna krogla.
Manj je več: lahkotne sladice za zaključek prazničnega obeda
Po obilnem kosilu ali večerji se sladic lotimo zadržano, saj smo preveč siti, da bi v njih lahko resnično uživali. A ne pri tokratnem izboru receptov …
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stebli stebelne zelene
- 1 rumena paprika
- 1 rdeča paprika
- 1 strok česna
- 2 žlici zmlete paprike
- 1 pločevinka nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1,5 dl piščančje jušne osnove
- 700 g kuhanega belega fižola (ali pločevinka 800 g)
- 8 piščančjih stegen brez kože
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in česen olupimo, čebulo sesekljamo, česen stremo. Stebla zelene nasekljamo, paprikama odstranimo semena in ju narežemo na kose. Pečico segrejemo na 180 °C.
V veliki kozici, ki jo lahko postavimo tudi v pečico, segrejemo olje. Dodamo čebulo, zeleno in papriko ter pražimo 5 minut, nato dodamo česen in zmleto papriko ter pražimo še 3 minute.
Vlijemo sesekljan paradižnik in jušno osnovo ter dodamo še odcejen kuhan fižol. Solimo, popramo in zavremo. V omako položimo stegna, posodo tesno pokrijemo (lahko tudi s folijo) in jo postavimo v pečico za 45 minut.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Lososov file s hrustljavo začimbno skorjico
S hrustljavim krompirčkom, špinačo in žafranovo omako je poslastica za sladokusce.
Torta čarovniška mačka
Mali kuharji in kuharice bodo z veseljem pomagali pri peki strašljivih prigrizkov in sladic, še bolj pa bodo uživali, ko jih bodo jedli.