
Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Lahko in slastno
Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Lahko in slastno

Sestavine
- 250 g češnjevega paradižnika
- ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
- 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- 4 tanki fileji piščančjih prsi
- 1 žlica harise
- sol
- poper
- lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo

Pehtran: odlične ideje za slane in sladke jedi
Če pehtran poznate le v potici, je to branje za vas. Pehtran navdušuje v piškotih, panakotah in sladoledu, v smetanovih omakah, na gobah, s piščancem in z ribami.

Tri najhitrejše omake za testenine - le 15 minut in veliko okusa
Pozabite na kupljene omake. Pripravite si eno od treh preprostih omak za testenine, ki vas bo navdušila s hitrostjo in okusom.

Ne spreglejte znakov, ki razkrivajo kakovost paradižnika
Najbrž se lahko strinjamo, da ni vsak na videz popoln paradižnik tudi zares dober. Kako torej v trgovini prepoznati sočen in sladek paradižnik, polnega okusa?
Sestavine
- 250 g češnjevega paradižnika
- ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
- 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- 4 tanki fileji piščančjih prsi
- 1 žlica harise
- sol
- poper
- lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo
Postopek
Češnjev paradižnik razpolovimo in ga zmešamo s čebulo in čičerko. Dodamo peteršilj in limonov sok ter začinimo s soljo in poprom.
Piščančje fileje premažemo s hariso in jih na segreti plošči za žar ali rebrasti ponvi pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se lepo obarvajo in tudi v notranjosti spečejo.
Solato razdelimo na dva krožnika in jo obložimo s pikantnimi piščančjimi fileji. Postrežemo z žlico jogurta in polnozrnatim kruhom.
Nasvet
Hariso lahko uporabimo tudi z lososom. Pečico segrejemo na 220 °C. Žlico harise zmešamo s 4 žlicami svežih krušnih drobtin in s to maso obložimo 2 lososova fileja. Maso rahlo potlačimo in fileja postavimo za 10 do 12 minut v pečico, da se losos speče in skorja zlato obarva. Postrežemo s čičerkino solato in krhlji limone.