
Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Lahko in slastno
Pikantni piščančji fileji s solato iz čičerke
Lahko in slastno

Sestavine
- 250 g češnjevega paradižnika
- ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
- 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- 4 tanki fileji piščančjih prsi
- 1 žlica harise
- sol
- poper
- lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo

To je sadež, ki ga je vredno imeti poleti v kuhinji
Če ste se že znašli pred rezino limete, iz katere niste mogli iztisniti več kot le nekaj kapljic soka, niste edini. Marsikoga limete spravijo ob živce, naša bralka nas je vprašala, zakaj je temu tako.

Slastne kombinacije sira in zelenjave, ki vedno navdušujo
Polnjen slan kolaček ali pečene jajčevce lahko ponudite kot zanimive predjedi.

Naredite preprosto bogato domačo majonezo
Zakaj bi kupovali majonezo, če jo lahko res preprosto pripravite doma? Sledite našim fotografijam korak za korakom in na pikniku presenetite z domačo majonezo.
Sestavine
- 250 g češnjevega paradižnika
- ½ drobno nasekljane majhne rdeče čebule
- 400 g kuhane čičerke (iz pločevinke)
- 2 žlici grobo nasekljanega peteršilja
- sok 1 limone
- 4 tanki fileji piščančjih prsi
- 1 žlica harise
- sol
- poper
- lahki jogurt in polnozrnati kruh za prilogo
Postopek
Češnjev paradižnik razpolovimo in ga zmešamo s čebulo in čičerko. Dodamo peteršilj in limonov sok ter začinimo s soljo in poprom.
Piščančje fileje premažemo s hariso in jih na segreti plošči za žar ali rebrasti ponvi pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani, da se lepo obarvajo in tudi v notranjosti spečejo.
Solato razdelimo na dva krožnika in jo obložimo s pikantnimi piščančjimi fileji. Postrežemo z žlico jogurta in polnozrnatim kruhom.
Nasvet
Hariso lahko uporabimo tudi z lososom. Pečico segrejemo na 220 °C. Žlico harise zmešamo s 4 žlicami svežih krušnih drobtin in s to maso obložimo 2 lososova fileja. Maso rahlo potlačimo in fileja postavimo za 10 do 12 minut v pečico, da se losos speče in skorja zlato obarva. Postrežemo s čičerkino solato in krhlji limone.