
Pikantna margarita
Margarita je klasičen koktajl, ki osveži in poživi.
Pikantna margarita
Margarita je klasičen koktajl, ki osveži in poživi.

Sestavine
- 1,5 dl tekile
- 0,75 dl triple seca
- 0,25 dl čilijevega sirupa
- 0,25 dl mangovega soka
- 0,25 dl limetinega soka
- led
čilijev sirup
- 1 rdeč čili
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja
solna obroba
- majhen šopek koriandra (lističe osmukamo in jih drobno sesekljamo)
- naribana lupinica 1⁄2 bio limete
- 2 žlički morske soli
- 2 žlički rjavega kristalnega sladkorja
- ščep zdrobljenega suhega čilija chipotle

Od burgerja do njokov: 10 brezmesnih kosil, ki bodo navdušila vso družino
Iščete ideje za brezmesna kosila? Imamo 10 slastnih receptov, s katerimi mesa sploh ne boste pogrešali.

Pozabite na aperol, to je hit napitek tega poletja
Če boste letos postregli limoncello namesto aperola, boste zagotovo naredili vtis. In verjemite, nihče ga ne bo pogrešal.

5 receptov za lazanjo, ki vas bodo navdušili
Kakšna sreča, da je Italija tako blizu, da se je vpliv njene kuhinje tako lepo udomačil tudi pri nas. In še večja sreča, da je njihova kulinarika tako dostopna!
Sestavine
- 1,5 dl tekile
- 0,75 dl triple seca
- 0,25 dl čilijevega sirupa
- 0,25 dl mangovega soka
- 0,25 dl limetinega soka
- led
čilijev sirup
- 1 rdeč čili
- 50 g rjavega kristalnega sladkorja
solna obroba
- majhen šopek koriandra (lističe osmukamo in jih drobno sesekljamo)
- naribana lupinica 1⁄2 bio limete
- 2 žlički morske soli
- 2 žlički rjavega kristalnega sladkorja
- ščep zdrobljenega suhega čilija chipotle
Postopek
Najprej naredimo čilijev sirup. Čili narežemo na rezine in ga damo v kozico skupaj s sladkorjem in 0,5 dl vode. Nežno zavremo na nizki do srednji temperaturi in mešamo, da se sladkor stopi. Kuhalnik ugasnemo in pustimo, da se sirup popolnoma ohladi.
Za solno obrobo na plitvem krožniku zmešamo vse sestavine. Robove štirih kozarcev navlažimo z malce vode in jih pomočimo v solno mešanico. Kozarce postavimo na stran in se lotimo margarite.
Sestavine za koktajl damo v velik mešalnik in živahno stresamo, da je zunanjost mešalnika mrzla. Pijačo želimo ohladiti in razredčiti, ne pa povsem zdrobiti ledu.
Velik vrč in pripravljene kozarce napolnimo z ledenimi kockami, nato koktajl precedimo v vrč in dobro zmešamo, preden ga nalijemo v kozarce.