
Pica z gorgonzolo, panceto in popečenimi breskvami
Spečemo jo v pečici ali na žaru
Pica z gorgonzolo, panceto in popečenimi breskvami
Spečemo jo v pečici ali na žaru

Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 breskev (ali nektarina)
- oljčno olje za peko breskve
- 6 rezin pancete
- 100 g čvrste mocarele
- 100 g gorgonzole
- 2 žlici grobo sesekljanih orehov
- 2 veliki pesti divje rukole
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- polovica osnovnega testa za pico, razdeljenega na 2 krogli
- 1 breskev (ali nektarina)
- oljčno olje za peko breskve
- 6 rezin pancete
- 100 g čvrste mocarele
- 100 g gorgonzole
- 2 žlici grobo sesekljanih orehov
- 2 veliki pesti divje rukole
Postopek
Pripravimo osnovno testo za pico. Breskev prepolovimo, ji odstranimo koščico in jo narežemo na četrtine. Mocarelo narežemo na 2 cm velike koščke, gorgonzolo pa nalomimo na 3 cm velike koščke.
Rezine breskev lahno naoljimo, solimo, popramo in kakšni 2 minuti pečemo na žaru, da se vidijo sledi rešetke. Vzamemo jih z žara in narežemo na tanjše rezine. V ponvi hrustljavo popečemo panceto. Pici spečemo po eni strani.
Pečeno stran pic posujemo z mocarelo in gorgonzolo. Dodamo na koščke nalomljeno panceto, posujemo z orehi in priložimo breskve. Pico pokrijemo (če nimamo pokritega žara, jo lahko pokrijemo z aluminijasto folijo) in pečemo na žaru, da se sir stopi, nato jo posujemo z rukolo in postrežemo.