
Sestavine
- 250 g moke
- 125 g ohlajenega masla
- ščep soli
- srednje veliko jajce
- semena 1 vaniljevega stroka (po želji)
- 100 g najljubše marmelade
- moka za delovno površino
- maslo za pekač

Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

Ribe stare do 10 dni? Vse to se lahko šteje kot 'sveže'
Če to berete, gotovo spadate med uživače, ki jim dišijo ribe. Vas zanima, kako suvereno izbrati svežo ribo ali pa iščete nov recept? Prišli ste na pravo mesto …
Sestavine
- 250 g moke
- 125 g ohlajenega masla
- ščep soli
- srednje veliko jajce
- semena 1 vaniljevega stroka (po želji)
- 100 g najljubše marmelade
- moka za delovno površino
- maslo za pekač
Postopek
Moko, na kocke narezano maslo in sol damo v skledo ter zmanemo s konicami prstov (ali pa zmešamo v multipraktiku). Ko mešanica na videz in otip spominja na sveže drobtine, z jedilnim nožem vmešamo jajce in semena, ki smo jih postrgali iz vaniljevega stroka. Dodamo 1 žlico mrzle vode, nato testo zgnetemo z rokami – a pazimo, da ne gnetemo preveč. Če se testo noče sprijeti, dodamo še 1 žlico vode, več pa je raje ne dodamo. Testo zavijemo v prozorno kuhinjsko folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C. Pekač z 12 vdolbinami za mini pite namažemo z maslom (lahko uporabimo tudi posamezne mini modelčke za pite). Delovno površino poprašimo z moko. Ohlajeno testo odvijemo in razvaljamo približno 3 mm debelo, nato iz njega izrežemo kroge, ki so 1 cm večji od vdolbin pekača. Vsako podlago za pito nadevamo z 1 do 2 žličkama izbrane marmelade, iz preostalega testa pa izrežemo srčke ter z njimi pokrijemo marmelado.
Pekač postavimo v pečico za 15 do 18 minut, da nadev malce zabrbota. Pustimo, da se nekaj minut ohlajajo v pekaču, potem pa jih previdno prenesemo na kuhinjsko mrežico in pustimo, da se do konca ohladijo.