
Limetina krema
Za vroče dni je primerna osvežujoča limetina krema.
Limetina krema
Za vroče dni je primerna osvežujoča limetina krema.

Sestavine
- 3 limete
- 3 rumenjaki
- 100 g sladkorja v prahu
- 500 g maskarponeja
- 1,2 dl smetane
- meta za okras
Preberite tudi

Nasveti za nabiranje divjih rastlin
Spomladi bi se težko odrekli nabiranju divjih rastlin. Vseeno je dobro, če poznamo nekaj nasvetov za varno nabiranje in uporabo divjih rastlin.

Ideje za kosilo s piščancem v glavni vlogi
Zdaj je čas za pusto meso in ribe. A piščanec je lahko dolgočasen in suh, zato imamo za vas štiri odlične ideje, ki na krožnik prinesejo tudi nekaj zelenjave.

Demi-glace: bogata temna mesna omaka
Odkrivamo skrivnost popolne demi-glace omake! Ta globoka, intenzivna temna mesna omaka je srce francoske kuhinje in temelj številnih drugih omak, zato jo je dobro vedno imeti pri roki.
Sestavine
- 3 limete
- 3 rumenjaki
- 100 g sladkorja v prahu
- 500 g maskarponeja
- 1,2 dl smetane
- meta za okras
Postopek
Limete operemo pod vročo vodo in skrtačimo. Eno limeto narežemo na tanke rezine, ki jih razpolovimo in prihranimo za okras. Lupino preostalih limet tanko naribamo in umešamo v rumenjake.
Sladkor v prahu in maskarpone zmešamo s sokom 2 limet ter vse skupaj vmešamo k rumenjakom. Vmešamo še čvrsto stepeno smetano, razdelimo v servirne skodelice in okrasimo s prihranjenimi rezinami limete in listom mete.