
Kaj boste skuhali danes?
Limetina krema
Za vroče dni je primerna osvežujoča limetina krema.
Limetina krema
Za vroče dni je primerna osvežujoča limetina krema.

Sestavine
- 3 limete
- 3 rumenjaki
- 100 g sladkorja v prahu
- 500 g maskarponeja
- 1,2 dl smetane
- meta za okras

3 recepti z melancani, ob katerih si boste obliznili prste
Jajčevec je kralj poletne kuhinje – skriva se v omakah, zablesti na žaru in prevzame glavno vlogo v pečici. A sezona se bliža koncu, le dobro jo izkoristite.

Pokrovače: morsko razkošje okusov, ki ga pogosto pripravljamo napačno
Jakobova pokrovača velja za pravo lepotico med školjkami – toliko, da jo je Botticelli upodobil kot školjko, iz katere se rodi boginja Venera.

Teden mobilnosti s picami v obliki kolesa
Evropski teden mobilnosti napoveduje številne zanimive prireditve, tudi kulinarične, med drugim prvenstvo picopekov na Škofljici!
Sestavine
- 3 limete
- 3 rumenjaki
- 100 g sladkorja v prahu
- 500 g maskarponeja
- 1,2 dl smetane
- meta za okras
Postopek
Limete operemo pod vročo vodo in skrtačimo. Eno limeto narežemo na tanke rezine, ki jih razpolovimo in prihranimo za okras. Lupino preostalih limet tanko naribamo in umešamo v rumenjake.
Sladkor v prahu in maskarpone zmešamo s sokom 2 limet ter vse skupaj vmešamo k rumenjakom. Vmešamo še čvrsto stepeno smetano, razdelimo v servirne skodelice in okrasimo s prihranjenimi rezinami limete in listom mete.