
Krhki flancati
Krhki flancati

Sestavine
- 150 g moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 3 rumenjaki
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica ruma
- 1 žlica belega vina
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Preberite tudi

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.

Osvežilna limonina krema z malo sestavin in veliko okusa
Osvežilna limonina krema je popolna sladica za tople dni. Preprosta, hitra in neverjetno okusna — naravnost čudovita s svežim sadjem!

Zakaj je naša goveja juha boljša od vaše
Pisanje o najboljši goveji juhi je v resnici drezanje v osir, saj je pri kuhanju juhe toliko pravil, kolikor je slovenskih družin. Prebili smo se čez knjige in forume, govorili s chefi in našli najboljšo.
Sestavine
- 150 g moke
- 50 g sladkorja v prahu
- 3 rumenjaki
- 1 žlica kisle smetane
- 1 žlica ruma
- 1 žlica belega vina
- olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Iz sestavin zamesimo testo, ki mora biti gosto kot za rezance. Testo tanko razvaljamo na pomokani delovni površini (najlepše ga razvaljamo s strojčkom za rezance). Z metlico skrbno pometemo odvečno moko, saj se, če tega ne naredimo, olje peni, ko flancate cvremo.
Iz testene krpe z nazobčanim koleščkom izrežemo različne oblike flancatov:
(1) z različno velikimi nazobčanimi obodci izrežemo rozete in jih sestavimo v rožico, ki jo zlepimo s kapljico beljaka;
(2) izrežemo pravokotnik, ki ga po sredi zarežemo in eno stranico pravokotnika prepognemo skozi odprtino;
(3) izrežemo pravokotnik in zarežemo tri zareze, trakove pa prepletemo, da dobimo kepo trakov.
Flancate ocvremo v maščobi, jih razmastimo na papirnatem prtiču in potresemo s sladkorjem v prahu.