Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kmečki kolač s sirom

Kolač z bučkami, sirom in šunko.

Kmečki kolač s sirom

Kolač z bučkami, sirom in šunko.

Čas priprave / + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kmecki-kolac-s-sirom-1_558x620_acf_cropped

Sestavine

testo

  • 500 g gladke moke
  • 1 zavojček svežega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 150 g mehkega masla
  • 5 dl kisle smetane (rahlo segrete)
  • moka za delovno površino

obloga

  • 300 g bučk
  • 150 g mesnate slanine
  • 200 g kuhane šunke
  • 2 jajci
  • 125 g kisle smetane
  • 300 g poltrdega sira (drobne kocke)
kuhinja11.jpg

Recepti za tople in hladne poletne juhe

Tudi v toplejših mesecih prijajo juhe, kajpak prilagojene sezoni. Kadar je zunaj vroče, se ohladimo s hladno melonino juho ali pripravimo bučno juho z meto, ki tudi osveži. Kaj pa na deževne dni? Mi takrat stavimo na krompirjevo juho z veliko drobnjaka. Pa vi?

Sestavine

testo

  • 500 g gladke moke
  • 1 zavojček svežega kvasa
  • 1 žlička soli
  • 150 g mehkega masla
  • 5 dl kisle smetane (rahlo segrete)
  • moka za delovno površino

obloga

  • 300 g bučk
  • 150 g mesnate slanine
  • 200 g kuhane šunke
  • 2 jajci
  • 125 g kisle smetane
  • 300 g poltrdega sira (drobne kocke)

Postopek

1

Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko, nadrobimo kvas in dodamo preostale sestavine; z ročnim mešalnikom zgnetemo v gladko testo. Pustimo ga počivati približno 1 uro.

2

Medtem pripravimo oblogo. Bučke, slanino in šunko narežemo na drobne kocke ter pomešamo s preostalimi sestavinami.

3

Dve tretjini testa razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik. Razvaljano testo rahlo pomokamo, ga položimo na pekač in po testu porazdelimo pripravljeno oblogo. Preostalo testo razvaljamo 3 mm debelo in razrežemo na tanke trakove. Oblogo prekrijemo z mrežo, ki jo naredimo iz testenih trakov. Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.