
Kmečki kolač s sirom
Kolač z bučkami, sirom in šunko.
Kmečki kolač s sirom
Kolač z bučkami, sirom in šunko.

Sestavine
testo
- 500 g gladke moke
- 1 zavojček svežega kvasa
- 1 žlička soli
- 150 g mehkega masla
- 5 dl kisle smetane (rahlo segrete)
- moka za delovno površino
obloga
- 300 g bučk
- 150 g mesnate slanine
- 200 g kuhane šunke
- 2 jajci
- 125 g kisle smetane
- 300 g poltrdega sira (drobne kocke)
Preberite tudi

Mala šola izdelave testenin: slastna italijanska pašta
Zelo pomembne so dobre sestavine, predvsem kakovostna moka. Vesna Milek Recko razkriva, kako lahko z malo vztrajnosti in vaje ustvarite odlične testenine.

Spomladanske pečenke iz pečice
Preprosti recepti za spomladanske pečenke - piščančja, svinjska,

Tako pravilno nabrusite nož
Odkrijte, kako pravilno brusiti kuhinjski nož in podaljšati njegovo življenjsko dobo. Preprosti nasveti za varno in učinkovito brušenje doma.
Sestavine
testo
- 500 g gladke moke
- 1 zavojček svežega kvasa
- 1 žlička soli
- 150 g mehkega masla
- 5 dl kisle smetane (rahlo segrete)
- moka za delovno površino
obloga
- 300 g bučk
- 150 g mesnate slanine
- 200 g kuhane šunke
- 2 jajci
- 125 g kisle smetane
- 300 g poltrdega sira (drobne kocke)
Postopek
Najprej pripravimo testo. V skledo presejemo moko, nadrobimo kvas in dodamo preostale sestavine; z ročnim mešalnikom zgnetemo v gladko testo. Pustimo ga počivati približno 1 uro.
Medtem pripravimo oblogo. Bučke, slanino in šunko narežemo na drobne kocke ter pomešamo s preostalimi sestavinami.
Dve tretjini testa razvaljamo na pomokani delovni površini v pravokotnik. Razvaljano testo rahlo pomokamo, ga položimo na pekač in po testu porazdelimo pripravljeno oblogo. Preostalo testo razvaljamo 3 mm debelo in razrežemo na tanke trakove. Oblogo prekrijemo z mrežo, ki jo naredimo iz testenih trakov. Kolač pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 40 minut.