Kaj boste skuhali danes?
Kavna čokoladna torta
Lahka in puhasta
Kavna čokoladna torta
Lahka in puhasta
Sestavine
testo
- 3 velika jajca
- 80 g sladkorja
- 70 g moke
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 žlici kakava
- ½ žličke pecilnega praška
nadev
- 30 g temne čokolade
- 1 žlica močne črne kave
- 100 g mehkega kremnega sira (npr. maskarpone, filadelfija)
- 100 g jogurta
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 20 g temne čokolade za okras
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
testo
- 3 velika jajca
- 80 g sladkorja
- 70 g moke
- 1 žlica koruznega škroba
- 2 žlici kakava
- ½ žličke pecilnega praška
nadev
- 30 g temne čokolade
- 1 žlica močne črne kave
- 100 g mehkega kremnega sira (npr. maskarpone, filadelfija)
- 100 g jogurta
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 20 g temne čokolade za okras
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C, dva modela premera 18 cm obložimo s papirjem za peko. Jajca in sladkor močno penasto stepamo z električnim mešalnikom okoli 10 minut.
Moko zmešamo s škrobom, kakavom in pecilnim praškom ter previdno vmešamo v stepena jajca. Maso razdelimo v dva modela, poravnamo in jo malo privzdignemo ob robovih. Pečemo 15 do 20 minut, dokler robovi ne začnejo odstopati od modela in se testo zravna, ko ga na sredini rahlo pritisnemo. Pustimo, da se 5 minut ohlaja v modlih, nato ga zvrnemo na kuhinjsko mrežico in ohladimo do konca.
Čokolado nasekljamo in stopimo v kavi. Previdno jo mešamo, da dobimo gladko maso, ki jo nato malo ohladimo. Sir gladko zmešamo z jogurtom in sladkorjem v prahu. Polovico mase preložimo v drugo skledo in vanjo vmešamo kavno-čokolado zmes. En biskvit položimo na pladenj in ga premažemo z belo jogurtovo mešanico. Pokrijemo z drugim biskvitom in ga premažemo s čokoladno jogurtovo mešanico. Površine ne zravnamo, ampak s paleto naredimo valovit vzorec.
Čokolado za okras nasekljamo in stopimo (lahko v mikrovalovni pečici, 20 sekund na srednji stopnji). S curkom tekoče čokolade okrasimo površino torte.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Vojvodinjin krompir (pommes duchesse)
Znamenita francoska klasika, ki vedno znova očara
Burger s piščancem, čebulo in avokadom
Piščančja rulada s kuskusom in pinjolami
Bodite kreativni in pripravite novo piščančjo jed
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil