
Sestavine
biskvit
- 3 jajca
- 60 g sladkorja
- 50 g moke
- 30 g škroba
krema
- 250 g maskarponeja
- 80 g drobnega kristalnega sladkorja
- 2 žlici limonovega soka
- 130 g jagod
- 3 žlice naribane temne čokolade
- 3 dl sladke smetane
- 90 g jagodne marmelade
obloga
- 270 g jagod
- 1 vrečka rdečega tortnega želeja v prahu

Božanska brezmesna pečenka, ki navduši tudi mesojedce
Če mislite, da so pečenke rezervirane samo za mesne jedi, se motite. Fižolova pečenka s pistacijami in kremnim feta nadevom je dokaz, da je lahko brezmesna jed hkrati nasitna, slastna in polna razkošnih okusov.

Okusi Jadrana: skrivnost dobre komiške pogače
Danes nas okusi vlečejo v Dalmacijo, natančneje na otok Vis, kjer že od nekdaj pripravljajo slavno in slastno komiško pogačo.

Kako pripraviti zdrave marmelade brez odvečnih kalorij
Dnevi, ko smo sadje za kompote in marmelade izdatno zasipali s sladkorjem, so minili.
Sestavine
biskvit
- 3 jajca
- 60 g sladkorja
- 50 g moke
- 30 g škroba
krema
- 250 g maskarponeja
- 80 g drobnega kristalnega sladkorja
- 2 žlici limonovega soka
- 130 g jagod
- 3 žlice naribane temne čokolade
- 3 dl sladke smetane
- 90 g jagodne marmelade
obloga
- 270 g jagod
- 1 vrečka rdečega tortnega želeja v prahu
Postopek
Sladkor in jajca penasto stepemo, nato narahlo umešamo presejano moko s škrobom. Maso namažemo na papir za peko v velikosti 25 × 30 cm. Pečemo 6 minut na 200 °C. Ko je biskvit pečen, ga takoj odstranimo s pekača in ohladimo.
Jagode operemo in jih narežemo na drobne kocke. Maskarpone gladko zmešamo s sladkorjem in limonovim sokom. Dodamo narezane jagode, naribano čokolado in čvrsto stepeno sladko smetano ter previdno zmešamo.
Biskvitni oblat razpolovimo. Polovico oblata namažemo najprej z jagodno marmelado nato pa s polovično količino pripravljene kreme. Pokrijemo z drugo polovico oblata in namažemo s preostalo kremo. Sladico damo v hladilnik najmanj za 4 ure, najbolje pa čez noč.
Jagode za oblogo operemo in narežemo na lističe. Razporedimo jih na dobro ohlajeno sladico, ki jo nato prevlečemo s tortnim želejem. Sladico narežemo na rezine in postrežemo.