
Govedina v rdečem vinu
Hitra različica – v samo 25 minutah!
Govedina v rdečem vinu
Hitra različica – v samo 25 minutah!

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik steak rostbifa (300 g)
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- ščepec suhega origana
- kozarec rdečega vina
- 300 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- sol
- poper

Super sladice z jagodičjem
Pripravite sedem poletnih sladicez jagodami, malinami, borovnicami in drugim jagodičjem. Od pite do sladoleda – preprosto, sveže in okusno!

5 zlatih pravil za mojstre žara, ki jih naredite pred peko
Za uspeh na žaru ne zadošča le dobra volja. Spoznajte 5 pravil, ki ločijo ljubitelje od pravih mojstrov. Dodali smo tudi recepte!

Slastni namazi, ki premagajo sendviče in narezke
Tudi sendvičev in narezkov se človek občasno naveliča. Takrat si popestrimo zajtrke, malice ali večerje z okusnimi zelenjavnimi namazi. Doma narejeni so še boljši!
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velik steak rostbifa (300 g)
- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- ščepec suhega origana
- kozarec rdečega vina
- 300 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
- sol
- poper
Postopek
Česen in čebulo olupimo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo oljčno olje in rostbif pečemo 2 minuti na vsaki strani, da porjavi. Solimo ga, odložimo na pladenj, v ponev pa damo čebulo, česen in origano. Pražimo 5 minut, da čebula porumeni.
Prilijemo vino, dodamo paradižnik in dušimo 15 minut. Steak narežemo na kose, ga vstavimo v omako in prilijemo še sok, ki se je izločil iz mesa, solimo in popramo. Dušimo še nekaj minut, da se meso segreje. Postrežemo s testeninami ali krompirjem.