© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Govedina v rdečem vinu

Hitra različica – v samo 25 minutah!

Govedina v rdečem vinu

Hitra različica – v samo 25 minutah!

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
beef in red wine sauce

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velik steak rostbifa (300 g)
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • ščepec suhega origana
  • kozarec rdečega vina
  • 300 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
  • sol
  • poper
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 velik steak rostbifa (300 g)
  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • ščepec suhega origana
  • kozarec rdečega vina
  • 300 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelati)
  • sol
  • poper

Postopek

1

Česen in čebulo olupimo in narežemo na rezine. V ponvi segrejemo oljčno olje in rostbif pečemo 2 minuti na vsaki strani, da porjavi. Solimo ga, odložimo na pladenj, v ponev pa damo čebulo, česen in origano. Pražimo 5 minut, da čebula porumeni.

2

Prilijemo vino, dodamo paradižnik in dušimo 15 minut. Steak narežemo na kose, ga vstavimo v omako in prilijemo še sok, ki se je izločil iz mesa, solimo in popramo. Dušimo še nekaj minut, da se meso segreje. Postrežemo s testeninami ali krompirjem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.