© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladni makroni

Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.

Čokoladni makroni

Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.

Čas priprave 45 min + počivanje testa
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 20 makronov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
GF 0210 Lo fat chocolate indulgence

Sestavine

testo

  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 100 g mletih mandljev
  • 2 beljaka srednje velikih jajc
  • čokoladni ali lešnikov namaz za nadev
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

fizol

6 jedi iz fižola, ki so prava jesenska klasika

Ko se dnevi ohladijo in se listje počasi obarva v odtenke jeseni, je čas, da se pogrejemo z nasitnimi in bogatimi enolončnicami. Fižol je odlična sestavina za v tople jedi, ki nas bodo pogrele, hkrati pa je bogat vir beljakovin, vlaknin, železa in vitamina B.

Sestavine

testo

  • 125 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica kakava v prahu
  • 100 g mletih mandljev
  • 2 beljaka srednje velikih jajc
  • čokoladni ali lešnikov namaz za nadev

Postopek

1

Velik nizek pekač obložimo s papirjem za peko. V skledo presejemo sladkor in kakav ter dodamo še presejane mlete mandlje. Beljake stepemo v trd sneg, ki ga z lopatko počasi in previdno vmešamo v suhe sestavine.

2

Z maso napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom ali navadno kuhinjsko vrečko za zamrzovanje in ji odrežemo vogalček. Na papir za peko nabrizgamo kupčke premera 2 do 2,5 cm. Pazimo, da je med njimi dovolj prostora.

3

Z mokro konico prsta kupčke poravnamo in jih pustimo počivati 15 minut, da se malo posušijo. Medtem pečico segrejemo na 220 °C. Pred peko temperaturo zmanjšamo na 180 °C in piškote pečemo 13 minut, da so na dotik čvrsti in jih z lahkoto odluščimo s papirja za peko.

4

Ohladimo jih na papirju za peko, nato jih lahko v nepredušno zaprti posodi hranimo največ en teden. Na polovico piškotov damo po žličko nadeva in jih sestavimo s preostalo polovico piškotov.

Nasvet

Mandlji morajo biti zelo drobno zmleti, nato jih je treba presejati in ostanek na situ zavreči. Za čim bolj penast sneg naj bodo beljaki sobne temperature.

Priljubljeni recepti

Biskvit s pomarančo in pasijonko

Bolj sočnega biskvita še niste jedli!

45 min
Enostavno

Piščančji hamburgerji s pomfrijem iz polente

Hamburger z drugačnim a zanimivim pomfrijem.

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.