
Čokoladni makroni
Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.
Čokoladni makroni
Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.

Sestavine
testo
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 100 g mletih mandljev
- 2 beljaka srednje velikih jajc
- čokoladni ali lešnikov namaz za nadev
Preberite tudi

Tako preprosto pripravite jogurt doma
Doma narejen jogurt je odličen. Priprava je nadvse preprosta, potrebujete pa le dve sestavini.

Za domači sladoled, potrebujete le nekaj domišljije in pravi recept
Sladoled je nepogrešljiv spremljevalec toplih dni. Čeprav si ga lahko privoščimo vse leto, najbolj prija prav spomladi in poleti.

Gurmanski hit s Pinteresta: kako ustvariti popolno charcuterie desko
Bi radi očarali goste z narezkom? Pred vami je tehnika, s katero boste zagotovo navdušili. Fotogenična ideja žanje navdušenje tudi na družbenih omrežih.
Sestavine
testo
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 100 g mletih mandljev
- 2 beljaka srednje velikih jajc
- čokoladni ali lešnikov namaz za nadev
Postopek
Velik nizek pekač obložimo s papirjem za peko. V skledo presejemo sladkor in kakav ter dodamo še presejane mlete mandlje. Beljake stepemo v trd sneg, ki ga z lopatko počasi in previdno vmešamo v suhe sestavine.
Z maso napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom ali navadno kuhinjsko vrečko za zamrzovanje in ji odrežemo vogalček. Na papir za peko nabrizgamo kupčke premera 2 do 2,5 cm. Pazimo, da je med njimi dovolj prostora.
Z mokro konico prsta kupčke poravnamo in jih pustimo počivati 15 minut, da se malo posušijo. Medtem pečico segrejemo na 220 °C. Pred peko temperaturo zmanjšamo na 180 °C in piškote pečemo 13 minut, da so na dotik čvrsti in jih z lahkoto odluščimo s papirja za peko.
Ohladimo jih na papirju za peko, nato jih lahko v nepredušno zaprti posodi hranimo največ en teden. Na polovico piškotov damo po žličko nadeva in jih sestavimo s preostalo polovico piškotov.
Nasvet
Mandlji morajo biti zelo drobno zmleti, nato jih je treba presejati in ostanek na situ zavreči. Za čim bolj penast sneg naj bodo beljaki sobne temperature.