
Čokoladni makroni
Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.
Čokoladni makroni
Čeprav ta recept zahteva malo več spretnosti, je ves trud poplačan v trenutku, ko ugriznemo v majhen, a popoln čokoladni makron.

Sestavine
testo
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 100 g mletih mandljev
- 2 beljaka srednje velikih jajc
- čokoladni ali lešnikov namaz za nadev

Vikend sladice brez peke: 4 poletni recepti, ki vas bodo rešili vročine (in navdušili)
Sladice brez peke so popolna rešitev za vroče dni. Odkrijte preproste recepte, ki navdušijo brez prižiganja pečice!

Preprosto kosilo z okusom morja in vina
Jed za vse, ki obožujete testenine, morsko hrano in preproste obroke polnega okusa. Prava izbira za tiste dni, ko nimamo časa, a si vseeno želimo pojesti nekaj za dušo. Tekst: V. M.

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.
Sestavine
testo
- 125 g sladkorja v prahu
- 1 žlica kakava v prahu
- 100 g mletih mandljev
- 2 beljaka srednje velikih jajc
- čokoladni ali lešnikov namaz za nadev
Postopek
Velik nizek pekač obložimo s papirjem za peko. V skledo presejemo sladkor in kakav ter dodamo še presejane mlete mandlje. Beljake stepemo v trd sneg, ki ga z lopatko počasi in previdno vmešamo v suhe sestavine.
Z maso napolnimo dresirno vrečko z gladkim nastavkom ali navadno kuhinjsko vrečko za zamrzovanje in ji odrežemo vogalček. Na papir za peko nabrizgamo kupčke premera 2 do 2,5 cm. Pazimo, da je med njimi dovolj prostora.
Z mokro konico prsta kupčke poravnamo in jih pustimo počivati 15 minut, da se malo posušijo. Medtem pečico segrejemo na 220 °C. Pred peko temperaturo zmanjšamo na 180 °C in piškote pečemo 13 minut, da so na dotik čvrsti in jih z lahkoto odluščimo s papirja za peko.
Ohladimo jih na papirju za peko, nato jih lahko v nepredušno zaprti posodi hranimo največ en teden. Na polovico piškotov damo po žličko nadeva in jih sestavimo s preostalo polovico piškotov.
Nasvet
Mandlji morajo biti zelo drobno zmleti, nato jih je treba presejati in ostanek na situ zavreči. Za čim bolj penast sneg naj bodo beljaki sobne temperature.