
Bučkine pogačice s kumarično solatko
Bučkine pogačice s kumarično solatko

Sestavine
pogačice
- 350 g naribanih bučk
- 1 jajce
- 50 g ajdove moke
- 1 žlička semen črne kumine
- 25 g bučnih semen
- 1 strt strok česna
- 50 g kozjega sira
- sol
- poper
kumarična solatka
- ½ kumare
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ dl jabolčnega kisa
- 1 žlička limonovega soka
- 2 žlici repičnega ali rastlinskega olja
- majhen šopek kopra

Recept za viralno TikTok kumarično solato, ki navdušuje tudi pri nas
Viralna solata iz kumar, ki se zdi, da je povsod prisotna zahvaljujoč fantu, ki je pripravil številne solate izključno iz kumar. Tako jo lahko pripravite sami.

Ne veste, kako izkostiti jagnječje stegno? Tukaj je preprost postopek
Poletje je sezona najboljše jagnjetine. Naučite se izkostiti jagnječje stegno hitro in brez napak – vodili vas bomo korak za korakom.

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.
Sestavine
pogačice
- 350 g naribanih bučk
- 1 jajce
- 50 g ajdove moke
- 1 žlička semen črne kumine
- 25 g bučnih semen
- 1 strt strok česna
- 50 g kozjega sira
- sol
- poper
kumarična solatka
- ½ kumare
- 1 žlička dijonske gorčice
- ½ dl jabolčnega kisa
- 1 žlička limonovega soka
- 2 žlici repičnega ali rastlinskega olja
- majhen šopek kopra
Postopek
Najprej pripravimo solatko. Kumaro olupimo in jo narežemo na kocke, koper sesekljamo. Stepemo gorčico, jabolčni kis in limonov sok, nato med stepanjem dodajamo olje. Primešamo koper in kumaro ter do postrežbe shranimo v hladilnik. (Solatko lahko pripravimo že dan prej.)
Pečico segrejemo na 190 °C. Velik pekač obložimo s papirjem za peko. Naribane bučke zavijemo v čisto kuhinjsko krpo in iz njih iztisnemo odvečno tekočino. Ožete bučke damo v veliko skledo in jih zmešamo z jajcem, ajdovo moko, črno kumino, bučnimi semeni in česnom, solimo in popramo.
Osem kupčkov bučkine mešanice razporedimo na pekač in na sredino vsakega pritisnemo košček kozjega sira.
Pogačice pečemo 20 do 25 minut, da so čvrste in se po vrhu zlato obarvajo. Pustimo, da se ohladijo na pekaču, nato jih preložimo na kuhinjsko mrežico. Ponudimo hladne ali tople, zraven pa priložimo kumarično solatko, mlade ohrovtove liste in limonove krhlje.