
Božične hrustljave kroglice
Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!
Božične hrustljave kroglice
Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!

Sestavine
Sestavine za 24 kosov
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g masla
- 180 g mini penic
- 100 g ekspandiranega riža
- 50 g bele čokolade
- okrasni fondant

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.
Sestavine
Sestavine za 24 kosov
- 200 g mlečne čokolade
- 50 g masla
- 180 g mini penic
- 100 g ekspandiranega riža
- 50 g bele čokolade
- okrasni fondant
Postopek
Čokolado in maslo skupaj raztopite na nizki temperaturi. Nato dodajte mini penice in pustite, da stopijo. Ves čas mešajte.
Mešanico odstavite z ognja, dodajte ekspandiran riž in dobro premešajte. Pustite, da se rahlo ohladi.
Iz zmesi oblikujte kroglice v velikosti oreha in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pripravljene kroglice pustite v hladilniku približno 30 minut, da se ohladijo.
Medtem nad vodno kopeljo stopite belo čokolado, nato jo pokapajte po kroglicah in okrasite z okraski iz fondanta.