© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Božične hrustljave kroglice

Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!

Božične hrustljave kroglice

Iščete sladico za prihajajoče praznične dni? Imamo jo! Prava paša za oči in veselje za želodčke!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
d718ca798c735539dc3e49332275f81d

Sestavine

Sestavine za 24 kosov

  • 200 g mlečne čokolade
  • 50 g masla
  • 180 g mini penic
  • 100 g ekspandiranega riža
  • 50 g bele čokolade
  • okrasni fondant
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

Sestavine za 24 kosov

  • 200 g mlečne čokolade
  • 50 g masla
  • 180 g mini penic
  • 100 g ekspandiranega riža
  • 50 g bele čokolade
  • okrasni fondant

Postopek

1

Čokolado in maslo skupaj raztopite na nizki temperaturi. Nato dodajte mini penice in pustite, da stopijo. Ves čas mešajte.

2

Mešanico odstavite z ognja, dodajte ekspandiran riž in dobro premešajte. Pustite, da se rahlo ohladi.

3

Iz zmesi oblikujte kroglice v velikosti oreha in jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko. Pripravljene kroglice pustite v hladilniku približno 30 minut, da se ohladijo.

4

Medtem nad vodno kopeljo stopite belo čokolado, nato jo pokapajte po kroglicah in okrasite z okraski iz fondanta.




© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.