Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Priznanje za 30 let odrekanj, da so postali prepoznavni


Majda Goznik
29. 12. 2023, 02.27
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Na dnevih slovenskega turizma v Novi Gorici je Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije že po tradiciji podelila priznanja za kakovost gostinske ponudbe 2023 in za 30 let, 40 in 50 let poslovanja v gostinstvu. Za 30 let ga je s Ptujskega prejela tudi Ingrit Ivanuša, gostilna in okrepčevalnica Palaska v Novi vasi pri Markovcih.

Arhiv Štajerskega Tednika

»Zame je to priznanje za 30 let odrekanj, da smo iz nič postali to, kar smo, prepoznavni. Začetki so bili zelo težki. Nisem gostinka po poklicu, sem vzgojiteljica. Začneš delati z entuziazmom, ker si pripravljen delati. Naša ponudba je zelo široka, ponujamo juhe, predjedi, glavne jedi, morske jedi, pice, sladice. Naša specialiteta je ribja plošča. Gostje so iz bližnje okolice, veliko jih je s Ptuja in Maribora. Prihajajo tudi tujci iz Češke, Poljske, Avstrije, Hrvaške. Gostilna jim je zelo všeč, ker je pri nas prijetno, domače. Delamo v eni izmeni, bolj ali manj družinski člani,“ je povedala Ingrit.

Na podelitvi priznanj je predsednika OZS Blaža Cvara v imenu vseh prejemnikov prosila, da naj že nekaj naredijo, da jim bo boljše, da bodo lahko delavce boljše plačali. Velik problem pa je kader, saj so ob mali dodani vrednosti plače male, vsi pa se tudi bojijo dela ob praznikih, sobotah, nedeljah. Slovenski gostinci tudi ne verjamejo, da bi v tradicionalnih slovenskih gostilnah stregli roboti ali Indijci.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.