Mamita s pripravljenimi obroki za hotele in restavracije
Perutnina Ptuj (PP) bo v Murski Soboti zagnala proizvodnjo pripravljenih jedi, poimenovali so jo PP Mamita. „Asortiman ponudbe bo zelo širok, od različnih mesnih jedi, kjer bosta prevladovala piščančje in puranje meso, do različnih prilog in solat,“ je povedal Tomaž Zaviršek. Ciljni kupci bodo hoteli, restavracije in catering.

Gre za nadgradnjo dejavnosti podjetja; s tovarno pripravljenih jedi si v Perutnini namreč zadali cilj postati največje kulinarično podjetje v regiji. Proizvodnja pripravljenih jedi bo v tovarni Proconi, ki so jo konec lanskega leta kupili od kamniške Ete. Dejansko je obrat specializiran za tovrstno proizvodnjo, saj je Eta v njem proizvajala linijo vnaprej pripravljenih jedi Pogrej & pojej. Perutnina bo obrat posodobila in razširila, začetek proizvodnje pa po besedah direktorja za posebne projekte Tomaža Zavirška načrtujejo še pred poletjem. Od nekdanjega delodajalca so že tudi prezaposlili 25 ljudi, do konca leta nameravajo glede na obseg naročil število zaposlenih povečati. „S tem prevzemom smo naredili prvi korak k preobrazbi iz živilskega v kulinarično podjetje. V živilskopredelovalni panogi želimo ustvarjati trende in nove standarde, v skladu s pričakovanji in željami sodobnega potrošnika. PP Mamita bo zagotavljala gotove produkte, namenjene hotelom in restavracijam. Pri razvoju produktov sodelujemo s priznanim španskim kuharskim strokovnjakom in chefom Eduardom Salvadorjem, ki ima več kot 30 let izkušenj dela v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami,“ so pojasnili v PP.
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se