Sobotni recept: Retro rezine
Ta teden vam ponujamo recept za nekaj sladkega.

Sestavine za 12 porcij:
Za torto:
5 jajc
ščepec soli
80 g sladkorja
150 g navadne moke
3 žlice koruznega škroba
30 ml sončničnega olja
Za karamelno kremo:
90 g masla
150 g karamelnega kondenziranega mleka
Za kokosovo kremo:
200 g marcipana
180 g masla
40 g zmletega kokosa
Za zaključek:
300 g marcipana
sladkor v prahu za posipanje
koktajl češnje
Priprava:
Jajca zmešajte s soljo in sladkorjem, nato pa jih penasto stepite. Presejte moko in jo zmešajte s škrobom. V jajčno peno postopoma vmešajte olje in z gumijasto lopatico ročno vmešajte mešanico moke. Testo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga približno 25 minut pecite pri 170 °C. Zmehčano maslo penasto stepite, dodajte kondenzirano mleko in stepajte, da nastane kremasta masa. Marcipan naribajte, segrejte in dodajte maslu in kokosu ter kremasto stepite. Biskvit razrežite na tri dele, na vsak del nanesite obe masi in vse tri dele zložite enega na drugega. Strani in površino torte premažite z obema kremama in pustite v hladilniku, da se strdi. Marcipan razvaljajte in obložite celotno površino. Razrežite na porcije in okrasite s preostalo kokosovo kremo in koktajlnimi češnjami.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se