Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Retro rezine


vestnik
Vesna Meško
24. 5. 2025, 11.40
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ta teden vam ponujamo recept za nekaj sladkega.

profimedia-0867695225.jpg
profi
Retro rezine.

Sestavine za 12 porcij:

Za torto:
5 jajc
ščepec soli
80 g sladkorja
150 g navadne moke
3 žlice koruznega škroba
30 ml sončničnega olja

Za karamelno kremo:
90 g masla
150 g karamelnega kondenziranega mleka



Za kokosovo kremo:
200 g marcipana
180 g masla
40 g zmletega kokosa

Za zaključek:
300 g marcipana
sladkor v prahu za posipanje
koktajl češnje

Priprava:
Jajca zmešajte s soljo in sladkorjem, nato pa jih penasto stepite. Presejte moko in jo zmešajte s škrobom. V jajčno peno postopoma vmešajte olje in z gumijasto lopatico ročno vmešajte mešanico moke. Testo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in ga približno 25 minut pecite pri 170 °C. Zmehčano maslo penasto stepite, dodajte kondenzirano mleko in stepajte, da nastane kremasta masa. Marcipan naribajte, segrejte in dodajte maslu in kokosu ter kremasto stepite. Biskvit razrežite na tri dele, na vsak del nanesite obe masi in vse tri dele zložite enega na drugega. Strani in površino torte premažite z obema kremama in pustite v hladilniku, da se strdi. Marcipan razvaljajte in obložite celotno površino. Razrežite na porcije in okrasite s preostalo kokosovo kremo in koktajlnimi češnjami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.