Podravje: Z nižjo ceno pojemo tudi več antibiotikov v mesu
Kot kažejo raziskave, so najpomembnejši nakupni dejavniki Slovencev trije: cena, način reje in poreklo. A ker to troje ni zmeraj kompatibilno, je treba poznati dejstva. In prav tem so posvetili posebno pozornost na tokratnem srečanju v organizaciji Perutnine Ptuj. Neodvisna raziskava je namreč pokazala skrb vzbujajoče podatke: Slovenija uvaža največ mesa iz držav, ki v reji uporabljajo velike količine antibiotikov.

O tem, na kakšen način se Perutnina Ptuj želi razlikovati od drugih, je govoril David Visenjak, glavni izvršni direktor za področje prodaje. Kot je poudaril, so potrošniki vedno zahtevnejši, zato je njihovo osrednje vodilo kakovostna pridelava hrane. Priznal je, da je na trgu prisotna tudi gonja s cenami, a kot poudarja Visenjak, PP v ospredje postavlja kakovost. Posebej izpostavljajo prosto rejo, v kateri je za živali drugače poskrbljeno kot sicer. Približno 20 % mesa, ki ga pridelajo na farmah PP, je že takšnega, načrt je priti do kar polovice takšne reje. „Naša prednost je tudi čim manjša uporaba nadomestkov za surovine in dodatkov ter skoraj nič antibiotikov v krmi. Že pred desetletji smo se odločili za opustitev uporabe kostne moke v prehrani živali. Naše farme imajo tudi precej nižje koncentracije števila živali na kvadratni meter v primerjavi s konkurenčnimi proizvodnjami,“ je nekatere prednosti mesa PP izpostavil Visenjak.
Madžarska, ključni uvozni partner, uporablja osemkrat več antibiotikov od Slovenije
Preberite več v Štajerskem Tedniku
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se