Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cene za kilogram svežih kostanjev od dva evra navzgor


Mojca Vtič
13. 10. 2023, 00.13
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nižje jesenske temperature ter krajše dneve spremlja nepogrešljivi vonj po pečenih kostanjih. Tako kot velja za vse druge kmetijske pridelke, tudi kostanji s svojo zrelostjo zamujajo za kakšen teden ali dva, saj so se šele pred dnevi ježice dodobra dozorele. Vsak si lahko v  gozdu nabere do dva kilograma kostanjev za lastne potrebe, ponudba svežih kostanjev pa je bogata tudi na spletnem oglasniku Bolha in ne nazadnje še na trgovskih policah. Cene se gibljejo med 2,5 evra in vse do osem evrov za kilogram navadnega kostanja.

1697112984_cg_kostanji_2.jpg
Arhiv Štajerskega Tednika

Na Ptuju  pečeni kostanji od 4 do 7 evrov

Na ptujski mestni tržnici bodo od danes, 13. oktobra, pa vsaj do 19. novembra vabili pečeni kostanji Turistične kmetije Črešnik. Ponovno so se prijavili na razpis Mestne občine Ptuj za peko kostanjev od ponedeljka do nedelje, za prispevek oz. za dovoljenje za peko kostanjev na mestni tržnici pa so odšteli 400 evrov. Obiskovalci bodo lahko poskusili pečene italijanske marone, kajti kot pravijo na kmetiji Črešnik, so ti boljši po kakovosti in okusu. »Z obiskom in prodajo v lanskem letu smo bili zadovoljni in poskusili bomo tudi letos. Cen najverjetneje ne bomo spreminjali, kar pomeni, da bo mala porcija ostala pri štirih evrih, velika pri šestih.«

Za širjenje vonja po pečenih kostanjih je odgovoren tudi Gregor Bedrač iz Krčevine pri Vurbergu, ki ima stojnice v Mariboru, na Avstrijskem Štajerskem, v Slovenski Bistrici, pa tudi na Ptuju pred trgovskim centrom Supernova.

Preberite več v Štajerskem Tedniku


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.