
Ramstek s hitro gobovo omako z rdečim vinom
Ramstek s hitro gobovo omako z rdečim vinom

Sestavine
- 2 uležana ramsteka po 200 g
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g rjavih šampinjonov, narezanih na četrtine
- 2 timijanovi vejici
- 1,5 dl rdečega vina
- 1 žlica masla
- sol
- poper

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 2 uležana ramsteka po 200 g
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g rjavih šampinjonov, narezanih na četrtine
- 2 timijanovi vejici
- 1,5 dl rdečega vina
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Postopek
Ramstek solimo in ga na vročem olju pečemo na vsaki strani 2 do 3 minute, če želimo srednje pečeno meso, ali nekoliko dlje, če želimo bolj pečeno. Vzamemo ga iz ponve in pustimo počivati.
V ponev damo gobe in osmukane lističe timijana in pražimo nekaj minut, da se gobe malo zmehčajo. Prilijemo vino in povremo, da se omaka zgosti, nato izključimo ogenj in v omako vmešamo maslo. Začinimo s soljo in poprom.
Ramstek prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem in sezonsko solato.
Nasvet
Ramstek lahko pripravimo tudi s smetanovo omako. Meso pripravimo, kot je opisano v receptu, gobe in timijan pražimo 2 minuti, nato dodamo 1 dl smetane za kuhanje in 1 žlico polnozrnate gorčice. Kuhamo eno minuto, začinimo in omako prelijemo po ramsteku.