
Ramstek s hitro gobovo omako z rdečim vinom
Ramstek s hitro gobovo omako z rdečim vinom

Sestavine
- 2 uležana ramsteka po 200 g
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g rjavih šampinjonov, narezanih na četrtine
- 2 timijanovi vejici
- 1,5 dl rdečega vina
- 1 žlica masla
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 uležana ramsteka po 200 g
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g rjavih šampinjonov, narezanih na četrtine
- 2 timijanovi vejici
- 1,5 dl rdečega vina
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Postopek
Ramstek solimo in ga na vročem olju pečemo na vsaki strani 2 do 3 minute, če želimo srednje pečeno meso, ali nekoliko dlje, če želimo bolj pečeno. Vzamemo ga iz ponve in pustimo počivati.
V ponev damo gobe in osmukane lističe timijana in pražimo nekaj minut, da se gobe malo zmehčajo. Prilijemo vino in povremo, da se omaka zgosti, nato izključimo ogenj in v omako vmešamo maslo. Začinimo s soljo in poprom.
Ramstek prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem in sezonsko solato.
Nasvet
Ramstek lahko pripravimo tudi s smetanovo omako. Meso pripravimo, kot je opisano v receptu, gobe in timijan pražimo 2 minuti, nato dodamo 1 dl smetane za kuhanje in 1 žlico polnozrnate gorčice. Kuhamo eno minuto, začinimo in omako prelijemo po ramsteku.