
Kaj boste skuhali danes?
Ramstek s hitro gobovo omako z rdečim vinom
Ramstek s hitro gobovo omako z rdečim vinom

Sestavine
- 2 uležana ramsteka po 200 g
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g rjavih šampinjonov, narezanih na četrtine
- 2 timijanovi vejici
- 1,5 dl rdečega vina
- 1 žlica masla
- sol
- poper

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 2 uležana ramsteka po 200 g
- 1 žlica sončničnega olja
- 150 g rjavih šampinjonov, narezanih na četrtine
- 2 timijanovi vejici
- 1,5 dl rdečega vina
- 1 žlica masla
- sol
- poper
Postopek
Ramstek solimo in ga na vročem olju pečemo na vsaki strani 2 do 3 minute, če želimo srednje pečeno meso, ali nekoliko dlje, če želimo bolj pečeno. Vzamemo ga iz ponve in pustimo počivati.
V ponev damo gobe in osmukane lističe timijana in pražimo nekaj minut, da se gobe malo zmehčajo. Prilijemo vino in povremo, da se omaka zgosti, nato izključimo ogenj in v omako vmešamo maslo. Začinimo s soljo in poprom.
Ramstek prelijemo z omako in postrežemo s krompirjevim pirejem in sezonsko solato.
Nasvet
Ramstek lahko pripravimo tudi s smetanovo omako. Meso pripravimo, kot je opisano v receptu, gobe in timijan pražimo 2 minuti, nato dodamo 1 dl smetane za kuhanje in 1 žlico polnozrnate gorčice. Kuhamo eno minuto, začinimo in omako prelijemo po ramsteku.