© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Praženec z nektarinami in bučnim oljem

Praženec z nektarinami in bučnim oljem

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
prazenec z nektarinami in bucnim oljem

Sestavine

  • 125 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1,25 dl mleka
  • 4 žlice bučnega olja
  • 4 rumenjaki
  • 2 beljaka
  • ščepec soli
  • 4 žlice mandljevih lističev
  • 4 nektarine
  • 1 žlička masla
  • rjavi sladkor za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 125 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1,25 dl mleka
  • 4 žlice bučnega olja
  • 4 rumenjaki
  • 2 beljaka
  • ščepec soli
  • 4 žlice mandljevih lističev
  • 4 nektarine
  • 1 žlička masla
  • rjavi sladkor za posip

Postopek

1

V skledo presejemo moko, dodamo pecilni prašek, mleko in bučno olje ter gladko zmešamo z metlico za sneg. Nato vmešamo rumenjake. Beljak stepemo s soljo v čvrst sneg in ga z mandljevimi lističi vmešamo v testo.

2

Nektarine operemo, razpolovimo, odstranimo koščice in narežemo na rezine.

3

Maslo segrejemo v ognjevarni ponvi in vanjo nalijemo četrtino testa. Po testu porazdelimo narezane nektarine in hitro popečemo, nato pa pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C do zlato rjave barve. Na enak način spečemo še preostale tri pražence. Pečene pražence potresemo z rjavim sladkorjem in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.