Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 125 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1,25 dl mleka
- 4 žlice bučnega olja
- 4 rumenjaki
- 2 beljaka
- ščepec soli
- 4 žlice mandljevih lističev
- 4 nektarine
- 1 žlička masla
- rjavi sladkor za posip
Krompir, ki bo všeč prav vsem
Preprost recept za hrustljav krompir, prilagojen čisto vsakemu okusu – nadevan krompir v srajčki (jacket potato) je britanska ikona, ki je prepričala jedce po vsem svetu.
Valter Kramar: "Ko te enkrat mine, ni več poti nazaj."
Čeprav je njegova nekdanja žena svetovna kulinarična zvezda, je Valter Kramar zaslužen vsaj za polovico uspeha Hiše Franko. A sam pelje po ločitvi novo uspešno zgodbo.
Kako pravilno skuhamo proseno kašo, da bo rahla in polna okusa
Prosena kaša je zakoreninjena v naši tradiciji, ker ne vsebuje glutena pa je danes znova zelo priljubljena. Odlična je v številnih slanih in sladkih jedeh.
Sestavine
- 125 g moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 1,25 dl mleka
- 4 žlice bučnega olja
- 4 rumenjaki
- 2 beljaka
- ščepec soli
- 4 žlice mandljevih lističev
- 4 nektarine
- 1 žlička masla
- rjavi sladkor za posip
Postopek
V skledo presejemo moko, dodamo pecilni prašek, mleko in bučno olje ter gladko zmešamo z metlico za sneg. Nato vmešamo rumenjake. Beljak stepemo s soljo v čvrst sneg in ga z mandljevimi lističi vmešamo v testo.
Nektarine operemo, razpolovimo, odstranimo koščice in narežemo na rezine.
Maslo segrejemo v ognjevarni ponvi in vanjo nalijemo četrtino testa. Po testu porazdelimo narezane nektarine in hitro popečemo, nato pa pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C do zlato rjave barve. Na enak način spečemo še preostale tri pražence. Pečene pražence potresemo z rjavim sladkorjem in takoj ponudimo.