Kaj boste skuhali danes?
Polenovka v omaki
»Stokviž na šugo«
Polenovka v omaki
»Stokviž na šugo«
Sestavine
- 300 g polenovke (suhe trske)
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- pest sesekljanega peteršilja
- 1 žlica krušnih drobtinic
- 1 žlica moke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sol
- poper
Še en hit? Ustvarjalec dubajske čokolade presenetil z novim okusom
Priljubljenost dubajske čokolade kar ne pojenja, a na obzorju se že svita nova zvezda – abudabijska čokolada s bogatim hrustljavim polnilom.
Bi si danes privoščili nekaj pristnega?
Nimate ideje za kosilo ali obisk gostov? Ali s čim postreči z žara, ko so klasične piknik jedi že malce dolgočasne?
Ne veste, kaj bi jedli? 5 idej za kosilo, pripravljeno v pol ure
Vam dolg seznam obveznosti, hitenje in večno premišljevanje, kaj pripraviti za kosilo, zvenijo znano? Tu so nove ideje za okusne obroke, pripravljene v pol ure.
Sestavine
- 300 g polenovke (suhe trske)
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- pest sesekljanega peteršilja
- 1 žlica krušnih drobtinic
- 1 žlica moke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sol
- poper
Postopek
Polenovko tri dni namakamo v vodi in vodo vsak dan zamenjamo, da ne dobi neprijetnega vonja. Nato polenovko skuhamo, da se zmehča, odcedimo in odstranimo kosti in kožo.
Česen olupimo in sesekljamo. V kozici na olju rahlo prepražimo sesekljan česen le toliko, da zadiši, dodamo zdrobljeno meso polenovke, drobtinice, moko, peteršilj in paradižnikovo mezgo. Zalijemo s 6 do 8 dl vode, solimo in popramo ter zavremo in kuhamo 20 minut. (Na enak način lahko pripravimo tudi polenovko »na belo«, brez paradižnikove mezge.) Postrežemo s polento ali hrustljavo zapečenimi rezinami kruha.