© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polenovka v omaki

»Stokviž na šugo«

Polenovka v omaki

»Stokviž na šugo«

Čas priprave 1 h + namakanje polenovke
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
polenovka v omaki-stokviz na sugo-100

Sestavine

  • 300 g polenovke (suhe trske)
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • pest sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica krušnih drobtinic
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 300 g polenovke (suhe trske)
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • pest sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica krušnih drobtinic
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol
  • poper

Postopek

1

Polenovko tri dni namakamo v vodi in vodo vsak dan zamenjamo, da ne dobi neprijetnega vonja. Nato polenovko skuhamo, da se zmehča, odcedimo in odstranimo kosti in kožo.

2

Česen olupimo in sesekljamo. V kozici na olju rahlo prepražimo sesekljan česen le toliko, da zadiši, dodamo zdrobljeno meso polenovke, drobtinice, moko, peteršilj in paradižnikovo mezgo. Zalijemo s 6 do 8 dl vode, solimo in popramo ter zavremo in kuhamo 20 minut. (Na enak način lahko pripravimo tudi polenovko »na belo«, brez paradižnikove mezge.) Postrežemo s polento ali hrustljavo zapečenimi rezinami kruha.

Preberi tudi:


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.