Kaj boste skuhali danes?
Peresniki s humusom in gobami
Humus se odlične znajde tudi v testeninah
Peresniki s humusom in gobami
Humus se odlične znajde tudi v testeninah
Sestavine
- 250 g humusa
- 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
- 2 žlici repičnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 200 g manjših šampinjonov
- sok 1⁄2 limone
- velika pest sesekljanega peteršilja
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 250 g humusa
- 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
- 2 žlici repičnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 200 g manjših šampinjonov
- sok 1⁄2 limone
- velika pest sesekljanega peteršilja
Postopek
Testenine vsujemo v velik lonec osoljene vrele vode in jih po navodilih na zavitku skuhamo al dente.
Medtem čebulo razpolovimo in narežemo na lističe, šampinjone narežemo na kose. V veliki ponvi ali voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo in šampinjone, da se zelenjava zmehča in malo karamelizira, medtem pogosto premešamo. Solimo in popramo.
Kuhane testenine odcedimo in prihranimo malo vode od kuhanja. V ponvi jih pomešamo z zelenjavo in humusom, dodamo limonov sok in po potrebi malo vode od kuhanja, posujemo s peteršiljem in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Rabarbara z vaniljevo kremo in granolo
Otroci bodo z veseljem polnili kozarčke in sladico posipali z doma pripravljenimi kosmiči
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica