Kaj boste skuhali danes?
Peresniki s humusom in gobami
Humus se odlične znajde tudi v testeninah
Peresniki s humusom in gobami
Humus se odlične znajde tudi v testeninah
Sestavine
- 250 g humusa
- 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
- 2 žlici repičnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 200 g manjših šampinjonov
- sok 1⁄2 limone
- velika pest sesekljanega peteršilja
Ta recept ima milijon ogledov in dober razlog za to
Sočni limonovi browniji, polni svežine in okusa! Preprost recept za lahko sladico, ki osvoji z mehko teksturo in nežnim limonovim prelivom.
Tako pripravite popolno gos ali raco za martinovo kosilo
Za popolno martinovo kosilo ne potrebujete kuharskega mojstra. Z našimi preizkušenimi triki boste usvojili osnove, da bo gos ali raca mehka, sočna in zlato zapečena.
Vegansko maslo po preprostem receptu: rastlinska alternativa, ki navduši
Ponudite ta namaz za zajtrk - nihče ne bo posumil, da je veganski. Z njim lahko tudi pečete in kuhate.
Sestavine
- 250 g humusa
- 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
- 2 žlici repičnega olja
- 2 rdeči čebuli
- 200 g manjših šampinjonov
- sok 1⁄2 limone
- velika pest sesekljanega peteršilja
Postopek
Testenine vsujemo v velik lonec osoljene vrele vode in jih po navodilih na zavitku skuhamo al dente.
Medtem čebulo razpolovimo in narežemo na lističe, šampinjone narežemo na kose. V veliki ponvi ali voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo in šampinjone, da se zelenjava zmehča in malo karamelizira, medtem pogosto premešamo. Solimo in popramo.
Kuhane testenine odcedimo in prihranimo malo vode od kuhanja. V ponvi jih pomešamo z zelenjavo in humusom, dodamo limonov sok in po potrebi malo vode od kuhanja, posujemo s peteršiljem in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Banana split s soljeno karamelno omako
Legendarna klasika - tokrat pripravljena na žaru.
Ješprenjka ali skuha
Ob svetovnem dnevu diabetesa (14. november) bomo pripravili to klasično dobroto na žlico, ki je več kot primerna tudi za sladkorne bolnike