© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Peresniki s humusom in gobami

Humus se odlične znajde tudi v testeninah

Peresniki s humusom in gobami

Humus se odlične znajde tudi v testeninah

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Peresniki s humusom in gobami

Sestavine

  • 250 g humusa
  • 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 200 g manjših šampinjonov
  • sok 1⁄2 limone
  • velika pest sesekljanega peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 250 g humusa
  • 150 g polnozrnatih peresnikov ali drugih kratkih testenin
  • 2 žlici repičnega olja
  • 2 rdeči čebuli
  • 200 g manjših šampinjonov
  • sok 1⁄2 limone
  • velika pest sesekljanega peteršilja

Postopek

1

Testenine vsujemo v velik lonec osoljene vrele vode in jih po navodilih na zavitku skuhamo al dente.

2

Medtem čebulo razpolovimo in narežemo na lističe, šampinjone narežemo na kose. V veliki ponvi ali voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo in šampinjone, da se zelenjava zmehča in malo karamelizira, medtem pogosto premešamo. Solimo in popramo.

3

Kuhane testenine odcedimo in prihranimo malo vode od kuhanja. V ponvi jih pomešamo z zelenjavo in humusom, dodamo limonov sok in po potrebi malo vode od kuhanja, posujemo s peteršiljem in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.