
Omleta z borovnicami in pistacijami
Palačinki podobna jed iz stepenih jajc, v katera so navadno vmešani različni dodatki, je po imenu francoskega izvora.
Omleta z borovnicami in pistacijami
Palačinki podobna jed iz stepenih jajc, v katera so navadno vmešani različni dodatki, je po imenu francoskega izvora.

Francosko ime omelette pa izvira iz besede lemelle, kar pomeni lamela, tanka plošča. Je pa res, da omlete po navadi niso ravno tanke, ampak se bohotijo z bogatim nadevom. Tudi omleta je jed, ki jo lahko pripravimo z najrazličnejšimi dodatki ter na slani ali sladki način.
Pri nas je med omletami najbolj poznana pohorska. Gre za sladico veličastnega videza, ki si jo leta 1950 prvi zamislil kuhar Viljem Račič v Železničarskem domu na Pohorju. Nežno testo je nadeval z gozdnimi sadeži in smetano ter ga aromatiziral z mentolovim in vaniljevim likerjem.
Sestavine
- 8 jajc
- 2 žlici sladke smetane
- 40 g sladkorja
- 1 žlica moke
- 2 žlici masla
- 300 g borovnic
- 20 g sesekljanih pistacij
- sladkor v prahu za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 8 jajc
- 2 žlici sladke smetane
- 40 g sladkorja
- 1 žlica moke
- 2 žlici masla
- 300 g borovnic
- 20 g sesekljanih pistacij
- sladkor v prahu za posip
Postopek
Jajca stepemo in jim primešamo smetano, sladkor ter moko. V ponvi segrejemo žlico masla in spečemo za približno 1 centimeter debele omlete.
Omlete zvrnemo na krožnik, jih potresemo z borovnicami in zvijemo v zvitke.
Zvitke narežemo na kose in jih potresemo s pistacijami ter sladkorjem v prahu.