© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Odišavljeni mlečni riž z robidovim prelivom

Vanilja, cimet, kardamom in muškatni orešek dajo tej nostalgični sladici povsem novo razsežnost.

Odišavljeni mlečni riž z robidovim prelivom

Vanilja, cimet, kardamom in muškatni orešek dajo tej nostalgični sladici povsem novo razsežnost.

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
spice rice pudding with blackberry compotesweetness and lighthealthy

Sestavine

  • 200 g rjavega riža
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 500 g posnetega mleka
  • 400-gramska pločevinka lahkega kondenziranega mleka
  • 1 daljša ali 2 krajši cimetovi palčki
  • 5 strokov kardamoma
  • dober ščep naribanega muškatnega oreška
  • 1 vaniljev strok
  • ščep soli

preliv

  • 500 g zamrznjenih robidnic
  • 1 žlica agavinega sirupa
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g rjavega riža
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 500 g posnetega mleka
  • 400-gramska pločevinka lahkega kondenziranega mleka
  • 1 daljša ali 2 krajši cimetovi palčki
  • 5 strokov kardamoma
  • dober ščep naribanega muškatnega oreška
  • 1 vaniljev strok
  • ščep soli

preliv

  • 500 g zamrznjenih robidnic
  • 1 žlica agavinega sirupa

Postopek

1

V vodi skuhamo riž po navodilih na embalaži. Kardamom stremo z valjarjem. Vaniljev strok po dolžini razpremo in mu postrgamo semena. Škrob zmešamo z malo mleka, da dobimo gladko pasto. Skupaj s preostalim mlekom, kondenziranim mlekom, cimetom, kardamomom, muškatnim oreškom, vaniljo in ščepom soli ga damo v kozico. Mešamo, da dobimo gladko maso, nato zavremo. Temperaturo zmanjšamo na najnižjo in pustimo, da se mlečna zmes prepaja, dokler se riž ne skuha.

2

Ko je riž kuhan, ga dobro odcedimo in dodamo toplemu odišavljenemu mleku. Temperaturo povišamo, zavremo in kuhamo približno 20 do 25 minut, da nastane gosta in kremasta mešanica.

3

Pripravimo robidov preliv. Robidnice damo v kozico, prilijemo agavin sirup, zavremo in kuhamo nekaj minut. Preliv lahko postrežemo skupaj z mlečnim rižem že po nekaj minutah hlajenja, lahko pa ga najprej ohladimo na sobno temperaturo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.