© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevan kruh z omako za pico

Nadevan kruh z omako za pico

Čas priprave 45 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
pizza picnic bread

Sestavine

  • 500 g mešanice za pripravo belega kruha
  • moka za delovno površino
  • 200 g naribane mocarele
  • 10 tankih rezin šunke
  • 1 manjša rdeča čebula
  • olje za premaz
  • 8 žlic paradižnikove omake za pico (z origanom)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g mešanice za pripravo belega kruha
  • moka za delovno površino
  • 200 g naribane mocarele
  • 10 tankih rezin šunke
  • 1 manjša rdeča čebula
  • olje za premaz
  • 8 žlic paradižnikove omake za pico (z origanom)

Postopek

1

Testo za kruh pripravimo po navodilih z embalaže. Medtem ko vzhaja, olupimo čebulo in jo drobno nasekljamo. Delovno površino posujemo z malo moke in na njem testo razvaljamo na velikost 20 x 45 cm.

2

Testo posujemo s sirom in čebulo ter obložimo s šunko. Robove testa zavihamo, da nam nadev ne bi uhajal. Zavijemo ga v dolg valj, da je videti kot bageta. Kruh položimo na rahlo naoljen pekač, ga ohlapno prekrijemo z naoljeno plastično kuhinjsko folijo in pustimo na toplem, da še pol ure vzhaja.

3

Pečico segrejemo na 200 °C. Kruh premažemo z malo olja in pečemo 20 do 30 minut, da naraste in postane zlato rjave barve. Pečenega rahlo ohladimo.

4

Medtem v kozici segrejemo paradižnikovo omako. Kruh narežemo na rezine in ga postrežemo s paradižnikovo omako, v katero pomakamo kruh.

Nasvet

Kruh lahko obložite s poljubnim nadevom. Za bolj zelenjavno različico kruh nadevajte z različno pečeno zelenjavo (lahko tudi iz kozarca) in zelenim pestom ali pa morda z nasekljanimi olivami z nekaj žlicami pesta ali nasekljano baziliko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.