© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Losos iz pečice s koromačem in paradižnikom

Losos iz pečice s koromačem in paradižnikom

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Baked Salmon with Fennel and Tomatoes

Sestavine

  • 2 srednje velika koromača
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • lupina in sok 1 limone
  • 170 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip
  • črne olive (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 srednje velika koromača
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • lupina in sok 1 limone
  • 170 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip
  • črne olive (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Koromaču odrežemo zgornji del gomolja z lističi in ga prihranimo. Gomolja razpolovimo in vsako polovico narežemo na 3 dele. Kuhamo v vreli slani vodi 10 minut, nato pa dobro odcedimo. Koromačeve lističe grobo narežemo in ju zmešamo s peteršiljem in limonino lupino.

2

Odcejene rezine koromača razporedimo v nižji pekač in jim dodamo še paradižnik. Prelijemo jih z oljem in v pečici pečemo približno 10 minut. Nato na zelenjavo položimo lososove fileje, jih poškropimo z limonovim sokom, začinimo z malo soli in popra ter pečemo še 15 minut, da se speče še losos. Posujemo z mešanico peteršilja, koromačevih listov in limonine lupine ter postrežemo. Po želji dodamo črne olive.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.