
Losos iz pečice s koromačem in paradižnikom
Losos iz pečice s koromačem in paradižnikom

Sestavine
- 2 srednje velika koromača
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- lupina in sok 1 limone
- 170 g češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
- sol
- poper
- peteršilj za posip
- črne olive (po želji)

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.
Sestavine
- 2 srednje velika koromača
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- lupina in sok 1 limone
- 170 g češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
- sol
- poper
- peteršilj za posip
- črne olive (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Koromaču odrežemo zgornji del gomolja z lističi in ga prihranimo. Gomolja razpolovimo in vsako polovico narežemo na 3 dele. Kuhamo v vreli slani vodi 10 minut, nato pa dobro odcedimo. Koromačeve lističe grobo narežemo in ju zmešamo s peteršiljem in limonino lupino.
Odcejene rezine koromača razporedimo v nižji pekač in jim dodamo še paradižnik. Prelijemo jih z oljem in v pečici pečemo približno 10 minut. Nato na zelenjavo položimo lososove fileje, jih poškropimo z limonovim sokom, začinimo z malo soli in popra ter pečemo še 15 minut, da se speče še losos. Posujemo z mešanico peteršilja, koromačevih listov in limonine lupine ter postrežemo. Po želji dodamo črne olive.