
Kaj boste skuhali danes?
Losos iz pečice s koromačem in paradižnikom
Losos iz pečice s koromačem in paradižnikom

Sestavine
- 2 srednje velika koromača
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- lupina in sok 1 limone
- 170 g češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
- sol
- poper
- peteršilj za posip
- črne olive (po želji)

Nenavadna krompirjeva polenta iz dežele dondolašev
Grobnik ni znan le po slovitem motociklističnem dirkališču, temveč tudi po pustnih likih – dondolaših in izjemni kulinariki.

Kako shraniti buče: zaloga topline za zimske dni
Če vas v shrambi čaka presežek buč, jih lahko z nekaj preprostimi koraki ohranite tudi več mesecev. Preberite, kako uživati v njihovem okusu vse do pomladi.

Jesenska zvezda na krožniku: ideje za popolno bučno pojedino
Nekateri jih radi rezljajo, mi pa jih še posebej radi jemo. Buče so tako vsestranske, da se jih preprosto ne moremo naveličati. Če ne veste več, kako bi jih še pripravili, imamo rešitev: nove recepte.
Sestavine
- 2 srednje velika koromača
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- lupina in sok 1 limone
- 170 g češnjevega paradižnika
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
- sol
- poper
- peteršilj za posip
- črne olive (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Koromaču odrežemo zgornji del gomolja z lističi in ga prihranimo. Gomolja razpolovimo in vsako polovico narežemo na 3 dele. Kuhamo v vreli slani vodi 10 minut, nato pa dobro odcedimo. Koromačeve lističe grobo narežemo in ju zmešamo s peteršiljem in limonino lupino.
Odcejene rezine koromača razporedimo v nižji pekač in jim dodamo še paradižnik. Prelijemo jih z oljem in v pečici pečemo približno 10 minut. Nato na zelenjavo položimo lososove fileje, jih poškropimo z limonovim sokom, začinimo z malo soli in popra ter pečemo še 15 minut, da se speče še losos. Posujemo z mešanico peteršilja, koromačevih listov in limonine lupine ter postrežemo. Po želji dodamo črne olive.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata s piščancem in sezamom
Jagodna sladica v kozarcu
Svežina, preprostost, domiselnost, prefinjenost … vse to v enem kozarcu!
Trska z olivami in hrustljavo panceto
Trska iz enega pekača bo odlična za hitro kosilo ali večerjo