© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Losos iz pečice s koromačem in paradižnikom

Losos iz pečice s koromačem in paradižnikom

Čas priprave 45 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Baked Salmon with Fennel and Tomatoes

Sestavine

  • 2 srednje velika koromača
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • lupina in sok 1 limone
  • 170 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip
  • črne olive (po želji)

Sestavine

  • 2 srednje velika koromača
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • lupina in sok 1 limone
  • 170 g češnjevega paradižnika
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 lososova fileja (vsak po 170 g)
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip
  • črne olive (po želji)

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Koromaču odrežemo zgornji del gomolja z lističi in ga prihranimo. Gomolja razpolovimo in vsako polovico narežemo na 3 dele. Kuhamo v vreli slani vodi 10 minut, nato pa dobro odcedimo. Koromačeve lističe grobo narežemo in ju zmešamo s peteršiljem in limonino lupino.

2

Odcejene rezine koromača razporedimo v nižji pekač in jim dodamo še paradižnik. Prelijemo jih z oljem in v pečici pečemo približno 10 minut. Nato na zelenjavo položimo lososove fileje, jih poškropimo z limonovim sokom, začinimo z malo soli in popra ter pečemo še 15 minut, da se speče še losos. Posujemo z mešanico peteršilja, koromačevih listov in limonine lupine ter postrežemo. Po želji dodamo črne olive.

Priljubljeni recepti

Dišeča juha s piščancem in lečo

Dišeča juha s piščancem, ki vas bo pogrela v času prehladov

45 min
Enostavno

Brezglutensko testo za pico

Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!

2 h 30 min
Enostavno

Telečji zrezki s pršutom in žajbljem

Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.