
Kolaček v lončku
Kolaček bomo tokrat pripravili kar v mikrovalovni pečici
Kolaček v lončku
Kolaček bomo tokrat pripravili kar v mikrovalovni pečici

Sestavine
- 3 žlice rastlinskega napitka (npr. ovsenega ali sojinega)
- ščep naribane lupinice bio limone
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 žlice moke
- 2 žlici sladkorja
- ščep pecilnega praška
- ščep sode bikarbone
- 4 sveže ali zamrznjene maline (ali drugi gozdni sadeži)
- kokosova smetana, ko postrežemo (po želji)

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 3 žlice rastlinskega napitka (npr. ovsenega ali sojinega)
- ščep naribane lupinice bio limone
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica sončničnega olja
- 4 žlice moke
- 2 žlici sladkorja
- ščep pecilnega praška
- ščep sode bikarbone
- 4 sveže ali zamrznjene maline (ali drugi gozdni sadeži)
- kokosova smetana, ko postrežemo (po želji)
Postopek
V lonček, ki je primeren za uporabo v mikrovalovni pečici, damo rastlinski napitek, limonovo lupinico in sok ter pustimo stati 2 do 3 minute. Videti bo nekoliko zrnato, kot da se je sesirilo. Primešamo sončnično olje, moko, sladkor, pecilni prašek in sodo bikarbono. Temeljito zmešamo z vilicami, da dobimo gladko mešanico.
V lonček spustimo maline ali drugo sadje in postavimo v mikrovalovno pečico na visoko jakost za 1 minuto in 30 sekund ali toliko časa, da se napihne in skuha.
Po želji pokapamo z malo kokosove smetane in postrežemo.