© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Hrenovi fritati v goveji juhi

Hrenovi fritati v goveji juhi

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Suppe mit Krenfrittaten als Einlage

Sestavine

  • 60 g moke
  • 1 dl mleka
  • 2 jajci
  • sol
  • 2 žlici sveže naribanega hrena
  • 50 g kuhane šunke (drobne kocke)
  • olje za peko
  • 1 l goveje juhe
  • 2 žlici na kolobarčke narezanega drobnjaka
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Sestavine

  • 60 g moke
  • 1 dl mleka
  • 2 jajci
  • sol
  • 2 žlici sveže naribanega hrena
  • 50 g kuhane šunke (drobne kocke)
  • olje za peko
  • 1 l goveje juhe
  • 2 žlici na kolobarčke narezanega drobnjaka

Postopek

1

V skledi z metlico gladko zmešamo moko in mleko. Dodamo jajca in sol ter ponovno dobro zmešamo. Nato dodamo še nariban hren in kockice šunke.

2

V primerni ponvi segrejemo olje in iz pripravljenega testa pečemo tanke, zlato rumene palačinke, dokler ne porabimo vsega testa. Palačinke zvijemo in narežemo na ozke rezance. Hrenove fritate porazdelimo v jušne krožnike, prelijemo z vročo govejo juho, potresemo z narezanim drobnjakom in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.