
Hrenovi fritati v goveji juhi
Hrenovi fritati v goveji juhi

Sestavine
- 60 g moke
- 1 dl mleka
- 2 jajci
- sol
- 2 žlici sveže naribanega hrena
- 50 g kuhane šunke (drobne kocke)
- olje za peko
- 1 l goveje juhe
- 2 žlici na kolobarčke narezanega drobnjaka

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 60 g moke
- 1 dl mleka
- 2 jajci
- sol
- 2 žlici sveže naribanega hrena
- 50 g kuhane šunke (drobne kocke)
- olje za peko
- 1 l goveje juhe
- 2 žlici na kolobarčke narezanega drobnjaka
Postopek
V skledi z metlico gladko zmešamo moko in mleko. Dodamo jajca in sol ter ponovno dobro zmešamo. Nato dodamo še nariban hren in kockice šunke.
V primerni ponvi segrejemo olje in iz pripravljenega testa pečemo tanke, zlato rumene palačinke, dokler ne porabimo vsega testa. Palačinke zvijemo in narežemo na ozke rezance. Hrenove fritate porazdelimo v jušne krožnike, prelijemo z vročo govejo juho, potresemo z narezanim drobnjakom in takoj ponudimo.