
Kaj boste skuhali danes?
Hrenovi fritati v goveji juhi
Hrenovi fritati v goveji juhi

Sestavine
- 60 g moke
- 1 dl mleka
- 2 jajci
- sol
- 2 žlici sveže naribanega hrena
- 50 g kuhane šunke (drobne kocke)
- olje za peko
- 1 l goveje juhe
- 2 žlici na kolobarčke narezanega drobnjaka

Nenavadna krompirjeva polenta iz dežele dondolašev
Grobnik ni znan le po slovitem motociklističnem dirkališču, temveč tudi po pustnih likih – dondolaših in izjemni kulinariki.

Kako shraniti buče: zaloga topline za zimske dni
Če vas v shrambi čaka presežek buč, jih lahko z nekaj preprostimi koraki ohranite tudi več mesecev. Preberite, kako uživati v njihovem okusu vse do pomladi.

Jesenska zvezda na krožniku: ideje za popolno bučno pojedino
Nekateri jih radi rezljajo, mi pa jih še posebej radi jemo. Buče so tako vsestranske, da se jih preprosto ne moremo naveličati. Če ne veste več, kako bi jih še pripravili, imamo rešitev: nove recepte.
Sestavine
- 60 g moke
- 1 dl mleka
- 2 jajci
- sol
- 2 žlici sveže naribanega hrena
- 50 g kuhane šunke (drobne kocke)
- olje za peko
- 1 l goveje juhe
- 2 žlici na kolobarčke narezanega drobnjaka
Postopek
V skledi z metlico gladko zmešamo moko in mleko. Dodamo jajca in sol ter ponovno dobro zmešamo. Nato dodamo še nariban hren in kockice šunke.
V primerni ponvi segrejemo olje in iz pripravljenega testa pečemo tanke, zlato rumene palačinke, dokler ne porabimo vsega testa. Palačinke zvijemo in narežemo na ozke rezance. Hrenove fritate porazdelimo v jušne krožnike, prelijemo z vročo govejo juho, potresemo z narezanim drobnjakom in takoj ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Solata z grozdjem, roquefortom, radičem in karameliziranimi orehi
V tej solati se družijo kislo in sladko, hrustljavo in kremasto.