© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Češnjev clafoutis

Tradicionalna francoska sladica clafoutis izvira iz pokrajine Limousin.

Češnjev clafoutis

Tradicionalna francoska sladica clafoutis izvira iz pokrajine Limousin.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
češnjev clafoutis

Sestavine

  • 700 g zelo zrelih češenj
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 100 g moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl mleka
  • 60 g masla in še malo za povrh
  • ščep soli
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (po želji)
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 700 g zelo zrelih češenj
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 100 g moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 2,5 dl mleka
  • 60 g masla in še malo za povrh
  • ščep soli
  • 1 žlička vaniljevega izvlečka ali arome
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (po želji)

Postopek

1

Češnje operemo, jim odstranimo peclje in jih osušimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Maslo damo v model za pite in ga postavimo v pečico, da se stopi.

2

V skledi stepemo jajca in rumenjake, dodamo ščep soli in sladkor ter dobro zmešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Dodamo vaniljev izvleček in vsujemo moko ter spet dobro zmešamo, da dobimo gladko, gosto tekoče testo.

3

Model z maslom vzamemo iz pečice in maslo vmešamo v testo, nato vmešamo še mleko. Nazadnje v testo vmešamo še češnje.

4

Maslo, ki je ostalo v modlu, razmažemo s kuhinjskim papirjem, da model enakomerno namastimo, nato vanj vlijemo pripravljeno testo in na vrh položimo nekaj kosmov masla.

5

Postavimo v pečico za 45 minut, da se sladica lepo zlato obarva. Pečeno vzamemo iz pečice in po želji posujemo z vaniljevim sladkorjem. Ponudimo mlačno.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.