Kaj boste skuhali danes?
Cantuccini s pistacijami in višnjami
Cantuccini, tudi cantucci, so italijanski piškoti, tradicionalno pripravljeni iz mandljev. Podobni so pecivu, ki ga pri nas poznamo pod imenom domači prijatelj.
Cantuccini s pistacijami in višnjami
Cantuccini, tudi cantucci, so italijanski piškoti, tradicionalno pripravljeni iz mandljev. Podobni so pecivu, ki ga pri nas poznamo pod imenom domači prijatelj.
Sestavine
- 500 g moke
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 200 g oluščenih pistacij
- 150 g posušenih višenj
- 4 srednje velika jajca
- 2 žlici mandljevega likerja (amaretta)
Dišali bodo najboljši kruh, fokača in pica
V Ljubljani bodo ob bogatem spremljevalnem programu razglasili NAJ FALA KRUH v treh kategorijah.
Recept, ki navdušuje splet: preprosti in neverjetno sočni browniji
Če obožujete sladice, ki združujejo čokoladno razkošje in kremasto nežnost, boste te rdeče žametne brownije naravnost oboževali.
Ko boste preizkusili tega, boste pozabili na klasičen pečen krompir
Preprost recept za hrustljav krompir, prilagojen čisto vsakemu okusu – nadevan krompir v srajčki (jacket potato) je britanska ikona, ki je prepričala jedce po vsem svetu.
Sestavine
- 500 g moke
- 250 g sladkorja v prahu
- 1 1⁄2 žličke pecilnega praška
- 200 g oluščenih pistacij
- 150 g posušenih višenj
- 4 srednje velika jajca
- 2 žlici mandljevega likerja (amaretta)
Postopek
Jajca razžvrkljamo. Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo) in dva plitva pravokotna pekača obložimo s papirjem za peko. V večji skledi zmešamo suhe sestavine. V sredini naredimo jamico, vanjo vlijemo jajca in mandljev liker ter dobro zmešamo. Nato ročno zgnetemo testo, ki mora biti precej trdo.
Testo razdelimo na štiri enako velike dele. Z navlaženimi rokami jih povaljamo v klobase, dolge 20 cm. Na vsak pekač položimo po dve klobasi, tako da je med njima kar nekaj prostora, in pritisnemo nanju, da se sploščita.
Testo pečemo 30 do 35 minut. Ko se toliko ohladi, da ga lahko primemo, ga z nazobčanim nožem narežemo na rezine, debele 1,5 cm.
Piškote razporedimo po pekaču in jih pečemo še 6 minut; sredi peke jih obrnemo. Ko so pečeni, so na otip morda še precej mehki, vendar bodo postali čvrsti, ko se bodo ohladili.
Postrezite z vinom
Ali veste, da jih Italijani radi namakajo v desertno vino, da se nekoliko zmehčajo?
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Mangov zavitek s kokosom
Kombinacija manga in kokosa vas bo z mislimi popeljala v tropske kraje.
Srčkani piškoti z marmelado
Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.