© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Cantuccini s pistacijami in višnjami

Cantuccini, tudi cantucci, so italijanski piškoti, tradicionalno pripravljeni iz mandljev. Podobni so pecivu, ki ga pri nas poznamo pod imenom domači prijatelj.

Cantuccini s pistacijami in višnjami

Cantuccini, tudi cantucci, so italijanski piškoti, tradicionalno pripravljeni iz mandljev. Podobni so pecivu, ki ga pri nas poznamo pod imenom domači prijatelj.

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 60 piškotov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 500 g moke
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 1⁄2 žličke pecilnega praška
  • 200 g oluščenih pistacij
  • 150 g posušenih višenj
  • 4 srednje velika jajca
  • 2 žlici mandljevega likerja (amaretta)

Sestavine

  • 500 g moke
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 1 1⁄2 žličke pecilnega praška
  • 200 g oluščenih pistacij
  • 150 g posušenih višenj
  • 4 srednje velika jajca
  • 2 žlici mandljevega likerja (amaretta)

Postopek

1

Jajca razžvrkljamo. Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo) in dva plitva pravokotna pekača obložimo s papirjem za peko. V večji skledi zmešamo suhe sestavine. V sredini naredimo jamico, vanjo vlijemo jajca in mandljev liker ter dobro zmešamo. Nato ročno zgnetemo testo, ki mora biti precej trdo.

2

Testo razdelimo na štiri enako velike dele. Z navlaženimi rokami jih povaljamo v klobase, dolge 20 cm. Na vsak pekač položimo po dve klobasi, tako da je med njima kar nekaj prostora, in pritisnemo nanju, da se sploščita.

3

Testo pečemo 30 do 35 minut. Ko se toliko ohladi, da ga lahko primemo, ga z nazobčanim nožem narežemo na rezine, debele 1,5 cm.

4

Piškote razporedimo po pekaču in jih pečemo še 6 minut; sredi peke jih obrnemo. Ko so pečeni, so na otip morda še precej mehki, vendar bodo postali čvrsti, ko se bodo ohladili.

Postrezite z vinom

Ali veste, da jih Italijani radi namakajo v desertno vino, da se nekoliko zmehčajo?

Priljubljeni recepti

Mangov zavitek s kokosom

Kombinacija manga in kokosa vas bo z mislimi popeljala v tropske kraje.

1 h 45 min
Srednje zahtevno

Srčkani piškoti z marmelado

Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.

1 h 10 min
Enostavno

Dušeni lignji s fižolom in česnovim kruhom

Lignji v enolončnici

50 min
Srednje zahtevno

Marelični kolač z mandlji

Lažji kolač s suhim sadjem

2 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.