 
        
            
    
Kaj boste skuhali danes?
Biskvitna torta z mandarinami
Torta z mandarinami bo prava zimska poslastica
Biskvitna torta z mandarinami
Torta z mandarinami bo prava zimska poslastica
 
    Preprosta sočna torta, pripravljena že v 30 minutah
Sestavine
- maslo ali olje za pekač
- 50 g moke
- 3 žlice koruznega škroba
- 1 žlička pecilnega praška
- 4 jajca
- 175 g sladkorja
nadev
- 300 g mandarininih krhljev iz kompota (odcejenih) ali svežih povsem olupljenih
- 200 g kremnega sira (lahko tudi maskarpone, pasirana skuta)
- sladkor v prahu za posipanje
 
        
            
            Sočni svinjski zrezki z jabolki, kot jih še niste poskusili
Sočni glazirani svinjski zrezki z jabolki so popolna jesenska jed. Odkrijte nasvete, kako pripraviti meso, da bo mehko, aromatično in popolno zapečeno.
 
        
            
            Strašno dobra ideja za noč čarovnic: sladki grobovi iz medenjakov
Noč čarovnic je morda res uvožen praznik, a kljub temu lahko na ta dan pripravimo nekaj (grozljivo) sladkega.
 
        
            
            Trikrat pečeno pecivo, ki se topi v ustih in vedno uspe
Trikrat pečeno pecivo je ena tistih domačih sladic, ki z vonjem spomnijo na otroštvo in kuhinjo naših babic.
Sestavine
- maslo ali olje za pekač
- 50 g moke
- 3 žlice koruznega škroba
- 1 žlička pecilnega praška
- 4 jajca
- 175 g sladkorja
nadev
- 300 g mandarininih krhljev iz kompota (odcejenih) ali svežih povsem olupljenih
- 200 g kremnega sira (lahko tudi maskarpone, pasirana skuta)
- sladkor v prahu za posipanje
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. Dva okrogla pekača s premerom 20 cm pomastimo in obložimo s papirjem za peko. V skledo presejemo moko, škrob in pecilni prašek.
Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Z električnim mešalnikom beljake stepemo v trd sneg, ki mu na koncu primešamo sladkor. Na kratko stepemo rumenjake in jih vmešamo v sneg. S plastično lopatico jajčni mešanici primešamo še suhe sestavine. Testo razdelimo v pekača in ga na vrhu poravnamo. Pečemo 18 do 20 minut, dokler se ne dvigne in zlato rumeno obarva, zobotrebec, ki ga zabodemo v sredino, pa ostane čist. Biskvitna oblata pustimo, da se 10 minut hladita v pekačih, nato ju previdno vzamemo ven in počakamo, da se popolnoma ohladita.
Zmešamo mandarinine krhlje in kremni sir. Z biskvita odluščimo papir za peko, na prvi oblat naložimo nadev, ga prekrijemo z drugim oblatom in po vrhu narahlo potresemo s sladkorjem v prahu. Kolač je najboljši isti dan, ko ga naredimo.
Nasvet
Da biskvit ne upade, ko ga vzamemo iz pečice
Včasih biskvit upade, ko ga vzamemo iz pečice. Razlogov je lahko več – preverite, kateri so, in že vnaprej preprečite nesrečo. Poglej nasvet.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Kosmiči čez noč s korenčkom
Kosmiči čez noč vam zvečer vzamejo le nekaj minut, a neznansko polepšajo naslednje jutro.
Črni gozdiček z rjavčki v kozarčkih
Sladoledna sladica na žličko, ki jo je navdihnila znamenita torta. Pa brez goljufanja, specite tudi rjavčke!
Bezgova panakota z jagodami in maslenim drobljencem
Bezgova panakota je čudovito lahka kremasta sladica
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
         
         
         
         
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
             
         
         
        