
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 50 g zmehčanega masla
- 40 g svetlega sladkorja muskovado
- 1–2 žlici melase
- 1–2 žlici ruma
- ščep cimeta
- 6 neolupljenih banan
- sladoled, ko postrežemo (zlasti se prileže kokosov)

Nagradna igra: potegujte se za kuharsko knjigo
Radi kuhate, a vam pogosto zmanjkuje časa? Potem vas bo ta nagradna igra zagotovo razveselila!

Strašno fine sladice za noč čarovnic ali kar tako
Bliža se noč čarovnic ali halloween, praznik, ki v našem okolju sicer ni tradicionalen, a je dobra priložnost za druženje z najmlajšimi ob pripravi strašno finih slaščic.

Skrivnost svilnato kremne bučne juhe
Skrivnost tega recepta je burrata, ki juhi doda svilnato kremast pridih. Postrežena s popečenimi bučnimi semeni in dobrim domačim kruhom postane prava jesenska poslastica, ki pogreje dušo.
Sestavine
- 50 g zmehčanega masla
- 40 g svetlega sladkorja muskovado
- 1–2 žlici melase
- 1–2 žlici ruma
- ščep cimeta
- 6 neolupljenih banan
- sladoled, ko postrežemo (zlasti se prileže kokosov)
Postopek
Zmešamo maslo, sladkor in melaso ter dodamo še rum in cimet. Vzdolž notranje krivine banan naredimo zarezo v kožo – pazimo, da je ne prerežemo do konca. V vsako zarezo v koži damo žličko začinjenega masla.
Banane s krivino navzgor – da se maslo ne bo izcejalo, ko se bo topilo – položimo na posamezne liste aluminijaste folije, dovolj velike, da bomo lahko banane zavili vanje. Folijo zmečkamo, da dobimo zavitke, in jih položimo neposredno na žerjavico za 15 minut, med peko jih enkrat obrnemo. Banane morajo biti lepljive in karamelizirane; eno preverimo in po potrebi pečemo malo dlje. Ponudimo s kepico sladoleda.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Regrat v solati z granatnim jabolkom, pinjolami in kozjim sirom
Regratova solata za pomladne dni