Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 50 g zmehčanega masla
- 40 g svetlega sladkorja muskovado
- 1–2 žlici melase
- 1–2 žlici ruma
- ščep cimeta
- 6 neolupljenih banan
- sladoled, ko postrežemo (zlasti se prileže kokosov)
Praznične jedi kljub celiakiji: slovenska voditeljica delila svoje recepte
Klavdija Winder Pantner, ki jo gledalci poznajo kot Veseljakovo voditeljico, sicer pa prepeva tudi v skupini Katrca, se v zasebnem življenju vsak dan sooča s celiakijo.
Recepti chefa Jerneja Fonde: Postanite zvezda praznične večerje
Iščete ideje za božično ali novoletno večerjo? Jernej Fonda iz Hiša Lisjak razkriva recepte, s katerimi boste navdušili goste.
Se vam je praznična sladica ponesrečila? Rešite jo v 10 minutah
Z dobrimi nameni smo se lotili priprave praznične sladice, a se žal ni posrečila. Brez skrbi, vsakemu se lahko zgodi – to je rešitev.
Sestavine
- 50 g zmehčanega masla
- 40 g svetlega sladkorja muskovado
- 1–2 žlici melase
- 1–2 žlici ruma
- ščep cimeta
- 6 neolupljenih banan
- sladoled, ko postrežemo (zlasti se prileže kokosov)
Postopek
Zmešamo maslo, sladkor in melaso ter dodamo še rum in cimet. Vzdolž notranje krivine banan naredimo zarezo v kožo – pazimo, da je ne prerežemo do konca. V vsako zarezo v koži damo žličko začinjenega masla.
Banane s krivino navzgor – da se maslo ne bo izcejalo, ko se bo topilo – položimo na posamezne liste aluminijaste folije, dovolj velike, da bomo lahko banane zavili vanje. Folijo zmečkamo, da dobimo zavitke, in jih položimo neposredno na žerjavico za 15 minut, med peko jih enkrat obrnemo. Banane morajo biti lepljive in karamelizirane; eno preverimo in po potrebi pečemo malo dlje. Ponudimo s kepico sladoleda.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Poletna rižota z bučkami
Brezglutensko testo za pico
Številni, ki imajo intoleranco na gluten, od vseh jedi najbolj pogrešajo pico, ki bi bila prav takšna kot iz picerije. Imamo recept!