© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Banane z rumom na žerjavici

Banane z rumom na žerjavici

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bananas_f2_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 50 g zmehčanega masla
  • 40 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1–2 žlici melase
  • 1–2 žlici ruma
  • ščep cimeta
  • 6 neolupljenih banan
  • sladoled, ko postrežemo (zlasti se prileže kokosov)

Sestavine

  • 50 g zmehčanega masla
  • 40 g svetlega sladkorja muskovado
  • 1–2 žlici melase
  • 1–2 žlici ruma
  • ščep cimeta
  • 6 neolupljenih banan
  • sladoled, ko postrežemo (zlasti se prileže kokosov)

Postopek

1

Zmešamo maslo, sladkor in melaso ter dodamo še rum in cimet. Vzdolž notranje krivine banan naredimo zarezo v kožo – pazimo, da je ne prerežemo do konca. V vsako zarezo v koži damo žličko začinjenega masla.

2

Banane s krivino navzgor – da se maslo ne bo izcejalo, ko se bo topilo – položimo na posamezne liste aluminijaste folije, dovolj velike, da bomo lahko banane zavili vanje. Folijo zmečkamo, da dobimo zavitke, in jih položimo neposredno na žerjavico za 15 minut, med peko jih enkrat obrnemo. Banane morajo biti lepljive in karamelizirane; eno preverimo in po potrebi pečemo malo dlje. Ponudimo s kepico sladoleda.

 

Priljubljeni recepti

Ingverjevi rjavčki z lepljivim oblivom

Rjavčki z ingverjem bodo s pladnja izginili, kot bi mignil

1 h
Enostavno

Božične spirale

Iz rubrike Otroci kuhamo

50 min
Enostavno

Biskvit s pomarančo in pasijonko

Bolj sočnega biskvita še niste jedli!

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.