Nevidni jabolčni kolač: jesenski hit, ki navdušuje splet
Nevidni jabolčni kolač je jesenski hit družbenih omrežij: sočna sladica s tankimi rezinami jabolk, ki navduši z lahkotnostjo in preprostostjo.

Ko se začne jesen, se družbena omrežja vsako leto znova napolnijo s fotografijami nevidnega jabolčnega kolača, sladice, ki je navdušila ljubitelje peke po vsem svetu. Zakaj takšno ime? Zato, ker je v kolaču toliko tanko narezanih jabolk, da testo skoraj izgine in postane skoraj nevidno. Rezultat pa je sočna, rahla in izjemno aromatična sladica, ki bo očarala prav vsakega.
Bogata variacija jesenske priljubljene klasike med sladicami.
Karamelasti cimetovi polžki z jabolki
Ta kolač ni le viralen trend, ampak je tudi odličen način, da porabite jesenska jabolka in pripravite nekaj posebnega brez zapletenih postopkov. Potrebujete le nekaj osnovnih sestavin, mandolino ali dober nož za rezanje jabolk ter malo potrpljenja pri zlaganju.
Recept za nevidni jabolčni kolač
Sestavine:
6–7 srednje velikih jabolk
2 jajci
70 g sladkorja
1 zavitek vaniljevega sladkorja
30 g stopljenega masla
100 ml mleka
70 g gladke moke
1/2 zavitka pecilnega praška
ščepec soli
cimet po okusu
sladkor v prahu za posip
Priprava:
Pečico segrejte na 180 °C in pripravite manjši pekač (približno 20 × 20 cm), ki ga obložite s peki papirjem.
Jajca, sladkor in vaniljev sladkor penasto stepite. Dodajte stopljeno maslo in mleko ter dobro premešajte.
Vmešajte moko, pecilni prašek in ščepec soli. Dobiti morate gladko in precej tekoče testo.
Jabolka olupite, odstranite peške in jih narežite na zelo tanke rezine (najlažje z mandolino).
Rezine jabolk vmešajte v testo, mora jih biti res veliko, da so skoraj povsem prevlečene s tanko plastjo testa.
Maso prelijte v pripravljen pekač in rahlo poravnajte.
Pecite približno 40–50 minut, da kolač lepo porjavi. Ohlajen kolač potresite s sladkorjem v prahu in po želji s cimetom.
@crowdedkitchen Invisible Apple Cake ✨🍎 (Gâteau Invisible Aux Pommes) Recipe below 👇 This beautiful French dessert is made by layering a TON of thinly sliced apples in a custard-like batter. The apples almost disappear into the cake, hence the name! It’s somewhat similar to clafoutis, but with a much higher ratio of fruit to batter. This cake is also not too sweet, and it’s made almost entirely with fresh apples! You can serve it with anything from powdered sugar, to whipped cream, to ice cream and/or caramel sauce. We used our apple cider syrup for topping (you can find the recipe a few posts back). INVISIBLE APPLE CAKE 1 cup all purpose flour 1 tsp baking powder 1/2 tsp cinnamon 1/4 tsp nutmeg 1/4 tsp ginger Pinch of cloves 1/4 tsp salt 2 tbsp melted butter (unsalted) 1/2 cup whole milk (room temp) 1 tsp vanilla extract (or vanilla bean paste) 3 large eggs 2/3 cup granulated sugar 2 lb apples, peeled and sliced 1/8-inch thick Preheat oven to 375˚F. Grease and line a loaf pan with parchment paper. Using a knife or a mandoline, slice apples into 1/8” slices. In a bowl, whisk together the flour, baking powder and spices. In a separate small bowl, whisk together melted butter, milk and vanilla. In a separate large bowl, beat eggs and sugar for 90 seconds on medium speed, until pale. Add half of the flour mixture and mix on low speed until combined, then add the butter/milk mixture, then the remaining flour, mixing just until the batter comes together. Add the apples to the bowl and gently toss until they are evenly coated in the batter. Layer the apples into the prepared loaf pan. Pour any remaining batter in the pan. Bake for 70-75 minutes, until golden brown around the edges and a toothpick comes out clean. Let cool for at least one hour before slicing and serving. #apples #cake ♬ original sound - Crowded Kitchen
Nasveti za popoln kolač
Jabolka naj bodo čvrsta in rahlo kisla, saj tako kolač dobi najboljši okus.
Če želite še več jesenskega pridiha, dodajte malo muškatnega oreščka ali kardamoma.
Kolač je najboljši, ko se popolnoma ohladi. Rezine se takrat lepo povežejo, sladica pa se reže kot torta.
Nevidni jabolčni kolač je eden tistih receptov, ki s preprostostjo in videzom navduši prav vse. Ko ga enkrat poskusite, boste razumeli, zakaj je že več sezon zapored pravi hit Instagrama in TikToka.
E-novice · Kulinarika
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se