© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Zdravo kosilo: postrv v solni skorji


M. S., Maja
8. 5. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Postrv velja za najokusnejšo sladkovodno in izjemno zdravo ribo. Zakaj si ne bi jedilnika večkrat popestrili s to izvrstno ribo?

v slani skorji.jpg
Revija Maja

Postrv v solni skorji

Sestavine za 2 osebi:
2 postrvi (po 300 g)
1 bio pomaranča
1 bio limona
4 črne olive brez koščic
10 g sesekljanega peteršilja
10 g osmukanega timijana
20 g mešanih začimb

Za solno skorjo:
2 kg grobo mlete morske soli
4 g janeževih semen
2 jajci
100 g vode

Priprava:

1. Za solno skorjo zmešamo morsko sol, janeževa semena, jajci in vodo. Počakamo eno uro, da se sestavine povežejo.

2. Postrvi splaknemo z mrzlo vodo, osušimo. Umijemo pomarančo in limono ter vsak sadež narežemo na šest rezin.

3. Postrvi v notranjosti natremo z začimbami in svežimi zelišči, po dvema rezinama limone in pomaranče, štirimi polovičkami oliv.

4. Pečico segrejemo na 220 stopinj, funkcija žar.

5. Manjši pekač napolnimo s tretjino solne mešanice, nanjo položimo po dve rezini limone in pomaranče, na to postrvi, nanje položimo po dve rezini limone in pomaranče in popolnoma prekrijemo s preostalo soljo.

6. Pekač postavimo v pečico in pečemo 20 minut. Pekač vzamemo iz pečice, počakamo pet minut in šele potem razbijemo solno skorjico in si postrežemo postrvi.

Preberite tudi: Šparglji s sladkim krompirjem avokadom in jajcem. Kliknite TUKAJ!




© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.