Restavracija Birdie združuje mešanico italijanske in francoske kuhinje. Prisegajo na sezonsko hrano in meni, ki se spreminja vsak teden. Jedi so postrežene v konceptu »food sharinga«, tako da lahko vsakdo poskusi vse. Njihov zabavni glavni chef Rok Stubičar je z Ajdo pripravil izjemno okusen krožnik. Pečenko iz svinjske potrebušine z okusno omako, pirejem iz krompirja in okusno solato. Pridružila se jima je koroška glasbenica Eva Boto in očitno uživala v vseh jedeh.
Ajda nam je o tokratnem kulinaričnem popotovanju povedala: »Obisk restavracije je bil tokrat še posebej iskriv in nagajiv, saj se s chefom Rokom dobro poznava. Vzdušje je bilo tako zelo sproščeno, kljub pripravi precej zahtevne jedi. Moram priznati, da potrebušine sicer ne jem, ampak Rok je pripravil zares vrhunski krožnik in me prepričal v nasprotno. Jed je bila zelo všečna tudi naši skriti gostji Evi Boto, ki je prava gurmanka in hedonistka. Čudovit dan smo kronali z obljubo po ponovnem snidenju, če se bo dalo, še do konca tega leta.«
RECEPT
Za pečenko
svinjska potrebušina s kožo
česen
origano
majaron
timijan
rožmarin
janeževa semena
mlet čili
sol
Za omako
odrezki potrebušine
oljčno olje
jušna zelenjava
jušna osnova
škrob po potrebi
maslo
Za pire
1 kg krompirja
280 g masla
3 dl smetane za kuhanje
sol
črni poper
Za solato
½ zelenega jabolka
1 večji koromač
4 stebelca koprca
3 žlice mletih praženih lešnikov
oljčno olje
jabolčni kis
Oddajo Kralj svoje kuhinje lahko gledate na Aktual TV vsak ponedeljek ob 18.00 (ponovitev v soboto ob 20.00), na TV Veseljak Golica pa v ponedeljek ob 20.00 (ponovitev v nedeljo ob 20.00).