Kralj svoje kuhinje

Rok Stubičar prepričal Ajdo, da je pečenka iz potrebušine izvrstna jed

Al. S.
3. 12. 2024, 16.55
Posodobljeno: 3. 12. 2024, 16.56
Deli članek:

Ajda Mlakar se je v ponedeljkovi oddaji Kralj svoje kuhinje, 2.decembra, ustavila v prestolnici. Obiskala je butično restavracijo Birdie, kjer pravijo, da je udobje nova eleganca.

Petra Hlebš
Ajda je pomagala in spraševala.

Restavracija Birdie združuje mešanico italijanske in francoske kuhinje. Prisegajo na sezonsko hrano in meni, ki se spreminja vsak teden. Jedi so postrežene v konceptu »food sharinga«, tako da lahko vsakdo poskusi vse. Njihov zabavni glavni chef Rok Stubičar je z Ajdo pripravil izjemno okusen krožnik. Pečenko iz svinjske potrebušine z okusno omako, pirejem iz krompirja in okusno solato. Pridružila se jima je koroška glasbenica Eva Boto in očitno uživala v vseh jedeh.

Ajda nam je o tokratnem kulinaričnem popotovanju povedala: »Obisk restavracije je bil tokrat še posebej iskriv in nagajiv, saj se s chefom Rokom dobro poznava. Vzdušje je bilo tako zelo sproščeno, kljub pripravi precej zahtevne jedi. Moram priznati, da potrebušine sicer ne jem, ampak Rok je pripravil zares vrhunski krožnik in me prepričal v nasprotno. Jed je bila zelo všečna tudi naši skriti gostji Evi Boto, ki je prava gurmanka in hedonistka. Čudovit dan smo kronali z obljubo po ponovnem snidenju, če se bo dalo, še do konca tega leta.«

Petra Hlebš
Skrita gostja je bila Eva Boto. Ajda se je je zelo razveselila.

RECEPT

Za pečenko

svinjska potrebušina s kožo
česen
origano
majaron
timijan
rožmarin
janeževa semena
mlet čili
sol

Petra Hlebš
Z vrvjo zavita potrebušina, da nič dobrega ne uide ven.

Za omako

odrezki potrebušine
oljčno olje
jušna zelenjava
jušna osnova
škrob po potrebi
maslo

Petra Hlebš
Ajda je chefu pridno pomagala.

gen-i, elektrika, električna-energija, sončna-elektrarna

Gospodarstvo

Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba

Za pire

1 kg krompirja
280 g masla
3 dl smetane za kuhanje
sol
črni poper

Petra Hlebš
Slasten pire iz krompirja. Recept najdete v besedilu.

Za solato

½ zelenega jabolka
1 večji koromač
4 stebelca koprca
3 žlice mletih praženih lešnikov
oljčno olje
jabolčni kis

Oddajo Kralj svoje kuhinje lahko gledate na Aktual TV vsak ponedeljek ob 18.00 (ponovitev v soboto ob 20.00), na TV Veseljak Golica pa v ponedeljek ob 20.00 (ponovitev v nedeljo ob 20.00).

Petra Hlebš
Nastal je slasten krožnik.

Kralj svoje kuhinje
Kaj vse je Ajda prinesla chefu Roku?