© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Za prste obliznit': polpeti s paradižnikom in pirejem


M. S., Maja
22. 2. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za vas smo danes pripravili vrhunski recept za polpete s slastnim paradižnikom, ki bo zagotovo teknil tudi najmlajšim.

polpeti.jpg
Revija Maja

Polpeti s karameliziranim paradižnikom in pirejem

Sestavine za 4 osebe:
750 g krompirja
sol, poper
4 rezine opečenca
1 čebula
1 strok česna
600 g mešanega mletega mesa
1 žlička gorčice
1 jajce
mleta rdeča paprika
2-3 žlice olja
1 vejica rožmarina
3 žlice masla
300 g češnjevega paradižnika
1-2 žlički medu
3 žlice balzamičnega kisa
100 ml mleka
nastrgan muškatni orešček

Priprava:

1. Krompir olupimo in narežemo na koščke. Skuhamo ga v slani vodi. Opečenec namočimo v mrzli vodi, čez čas ožamemo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Mesu dodamo česen, čebulo, gorčico, jajce in namočen opečenec, sol, poper in mleto rdečo papriko. Oblikujemo osem polpetov.

2. V ponvi segrejemo olje in 5 minut pečemo polpete. Potem jih prestavimo v pekač, damo v pečico in pečemo še 10 minut na 175 stopinjah.

3. Rožmarin osmukamo, paradižnik umijemo. V ponvi segrejemo žlico masla in 3 minute pražimo paradižnike. Dodamo med, rožmarin in kis in pražimo še 2 minuti. Solimo, popramo.

4. Krompir odcedimo in ga z dvema žlicama masla in mlekom pretlačimo v pire. Solimo, potresemo z muškatnim oreščkom.

5. Postrežemo polpete s pirejem in češnjevim paradižnikom. Pokapljamo z omako.

Preberite tudi: Za otroke: domače ribje palčke. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.