© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ta teden kuhamo s tekmovalcem MasterChefa 2018 Jernejem Žavcerjem


Lara Paukovič, Zvezde
19. 9. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mladi tekmovalec letošnjega MasterChefa je ravno tako kot številni njegovi kolegi iz šova v kuhinji vsak dan. »Ne pomnim dneva, ko si ne bi česa skuhal. Pa naj bom doma ali kjer koli drugje,« pravi. Jedi najraje sestavlja tako, da pogleda, kaj ima v hladilniku, in sestavine kreativno pokombinira. »Tudi recept za testenine z rikoto in zelenjavo je primer takšnega recepta.«

jernej zavcer - ms.jpg
Revija Zvezde
Jernej Žavcer

Testenine z rikoto in zelenjavo

Sestavine:
1 velika čebula, narezana na koščke
100 g špargljev, narezanih na 1–2 cm velike kose
150 g češnjevega paradižnika, narezanega na polovičke
100 ml smetane za kuhanje
200 ml belega vina
100 g rikote
2 stroka na drobno narezanega česna
sol in poper po okusu
1 žlica olivnega olja
320 g testenin
20 listov bazilike, narezane na trakove

Preberite tudi: To je vrhunski recept, ki bo izboljšal vaše testenine! Kliknite TUKAJ!

Priprava:
V vročo ponev dajte najprej olivno olje in čebulo. Čebulo pražite, dokler ne postekleni, nato dodajte šparglje. Pokrijte s pokrovko in na srednje vroči temperaturi dušite približno 5 minut. Dodajte belo vino in pustite, da alkohol izpari in da se vino zreducira na približno polovico (to traja približno 10 minut). V posodo nalijte 1,5 litra vode, solite, in ko voda zavre, dajte kuhati testenine. Medtem ko se testenine kuhajo, v omako dodajte češnjev paradižnik, rikoto, smetano za kuhanje in česen. Solite in poprajte po okusu. Pustite približno 5 minut, da se rikota malo stopi in da se omaka poveže. Omako ves čas rahlo mešajte. Ko so testenine kuhane, jih odcedite, postrezite z omako in posujte z baziliko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.