Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Presenetite svoje najdražje s slastnimi spomladanskimi zavitki!


V. S., Maja
7. 2. 2019, 16.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Priprava kitajskih jedi je hitra in preprosta. Posebnih pripomočkov navadno ne potrebujete, sestavine pa so na voljo že skoraj v vseh trgovinah.

spomladanski zavitki dreamstime-m-41208335-jpg.jpeg
Dreamstime
Spomladanski zavitki

Spomladanski zavitki

Sestavine za 4 osebe


4 listi vlečenega testa (čim tanjšega)
1 manjša čebula
1 cm svežega ingverja
1 strok česna
400 g mešane zelenjave (korenček, paprika, sojini kalčki, por, zelje, gobe, bučke …)
sojina ali ostrigova omaka (po želji)
olje, sol, poper
1 jajce
olje za cvrtje
sojina omaka, sladka čili omaka za pomakanje

Priprava:
Čebulo, česen in ingver olupite in sesekljajte. Očistite in na drobno narežite ali na grobo naribajte tudi vso preostalo zelenjavo.

V voku ali ponvi segrejte olje in na njem na hitro popražite čebulo, ingver in česen. Nato postopoma (od bolj čvrste k mehkejši) dodajajte zelenjavo. Ko je zelenjava podušena, umešajte sojino ali ostrigovo omako oz. začinite s soljo in poprom.

Liste vlečenega testa razrežite na kvadrate s stranico okoli 10 cm. Nadev naložite ob spodnji rob, spodaj in pri straneh naj ostane 2 cm nenamazanega testa.

Robove testa premažite z razžvrkljanim jajcem, zapognite robove čez nadev in zavijte. Zavitke nato hrustljavo ocvrite v vročem olju in ponudite s pomako.

Majin nasvet: V nadev lahko dodate tudi mleto meso in tanke riževe rezance. Zavitke pa lahko hrustljavo zapečete tudi v pečici.

Objavljeno v reviji Maja št. 2, 18. 1. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.