Svet24
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

To je slastna špargljeva omleta!


A. K., Maja
26. 4. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Šparglji so ena prvih vrst pomladne zelenjave. Najprej so bili znani kot zdravilna rastlina, danes pa jih cenimo kot odlično vrtnino, bogato s kalcijem, magnezijem in cinkom ter vitamini A, C in E. Poleg vseh zdravilnih učinkovin, ki jih prinaša uživanje špargljev, veljajo tudi za odličen naravni afrodiziak.

spargljeva-omleta-jpg.jpeg
Getty Images
Špargljeva omleta

Špargljeva omleta

25 minut

Sestavine za 4 osebe:
500 g špargljev
2 veliki šalotki
6 jajc
2 žlici oljčnega olja
skodelica naribanega parmezana
sol
sveže mlet poper

Priprava:
Šparglje temeljito operemo in jim odrežemo trše olesenele dele. Nato jih diagonalno narežemo na 2 do 3 cm dolge koščke, šalotki na tanke rezine in oboje podušimo na olju. Pustimo, da se ohladi, in začinimo s soljo in poprom.

Stepemo jajca, jih osolimo in popramo, dodamo ohlajene šparglje s šalotko, polovico parmezana in dobro premešamo. Pripravljeno maso zlijemo v ponev, rahlo premešamo, vendar ne do dna, da se lepo zapeče. Po treh minutah, oz. ko je omleta v sredini še mokra, jo potresemo s preostalo polovico parmezana in postavimo v pečico, ogreto na 175 stopinj, za dve minuti, da se zapeče še z zgornje strani. Ko vzamemo omleto iz pečice, jo pustimo minuto počivati, nato pa jo ponudimo na ogretem krožniku.

Objavljeno v prilogi revije Maja št. 7, 29. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.