Ponev s pečenicami in krompirjem za slastno kosilo!
Pečenice so klasika slovenske kuhinje predvsem v zimskem času.
 
                    Ponev s pečenicami in krompirjem
Sestavine za 4 osebe: 
700 g krompirja 
2 žlici olja 
sol, poper 
1 čebula 
1 rdeča paprika 
1 rumena paprika 
500 g pečenic 
1 žlička mlete paprike 
1 žlička rožmarina 
sol, poper
Priprava:
Krompir olupite in narežite na kocke. Čebulo olupite in narežite na krhlje. Papriko očistite in narežite na koščke.
Pečenicam odstranite ovoj in jih narežite na koščke.
V večji ponvi segrejte olje in na njem med obračanjem popecite krompir z vseh strani (približno 15 minut).
Ko je krompir pečen, dodajte vse preostale sestavine in jih med mešanjem popecite (približno 5 minut). Jed nato po okusu začinite s soljo in poprom in ponudite z zeleno solato.
Objavljeno v reviji Maja št. 3, 1. 2. 2019.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
 
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
             
        
                    
             
        
                    
             
        
                    
            