© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Piščančji kari s koriandrom


Zvonka Labernik, Ženska
12. 9. 2017, 15.36
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Koriander je poleg karijeve paste nepogrešljiva sestavina številnih vrst karijev, ki so vse bolj priljubljena jed tudi pri nas.

piscancji kari.jpg
Profimedia

Kakšne sestavine – od mesa do zelenjave – bomo uporabili, je odvisno od našega okusa in razpoložljivih sestavin.

Sestavine (za 4 osebe):

  • 1 žlička semen kumine,
  • 1 žlička semen janeža,
  • 1 žlica semen koriandra,
  • 1 žlička zrn črnega popra,
  • ½ žličke nageljnovih žbic,
  • majhen košček cimeta,
  • 2 sesekljani čebuli,
  • 3 celi stroki česna,
  • 2 žlici olupljene in sesekljane ingverjeve korenike,
  • 1 majhen rdeč pekoči čili s semeni,
  • 2 žlici prečiščenega masla
  • 2 žlici vode,
  • 800 g na koščke narezanega piščančjega fileja,
  • 1 žlička soli,
  • 300 g na krhlje narezanega paradižnika,
  • 500 ml piščančje jušne osnove,
  • 3 žlice sesekljanih svežih listkov koriandra,
  • nekaj celih listkov svežega koriandra za posip.

Priprava:

  1. Semena kumine, janeža, koriandra, poprova zrna, nageljnove žbice in cimet v ponvi brez maščobe popražimo toliko, da zadišijo. Ko se ohladijo, jih zmeljem v terilniku.
  2. Čebulo, česen, ingver, čili in vodo damo v mešalnik in obdelamo v gladko pasto.
  3. V ponvi razpustimo prečiščeno maslo in na njem 3 minute pražimo začimbno pasto. Dodamo koščke piščanca in jih pražimo 5 minut, da porjavijo. Posujemo jih z zmletimi začimbami, posolimo in pražimo še 2 minuti.
  4. Dodamo paradižnik, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo 40 minut. Če tekočina preveč povre, prilijemo še nekaj vode.
  5. Nazadnje primešamo sesekljane listke koriandra in kuhamo še 5 minut.
  6. Jed postrežemo še vročo, posujemo jo z listki koriandra in zraven ponudimo kuhan riž.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.