© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tako pripravljena jetra so prava poslastica!


M. S., Maja
15. 2. 2018, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jetra spadajo med drobovino, zato mnogi nad njimi vihajo nosove. A gurmani vedo, da so prava poslastica, ki se odlično ujame s sadjem.

jetra grozdje.jpg
Maja

Piščančja jetra z grozdjem

Sestavine za 2 osebi:
300 g piščančjih jeter
2 šalotki
100 g belih grozdnih jagod brez pešk
100 g češnjevega paradižnika
8-10 žajbljevih listov
1-2 žlici masla
sol, poper
100 ml konjaka
polenta

Priprava:

1. Jetrom odstranimo kožo in maščobo. Splaknemo jih z mrzlo vodo, osušimo in narežemo na koščke.

2. Šalotki olupimo in sesekljamo. Grozdne jagode in češnjev paradižnik splaknemo z mrzlo vodo in po potrebi razpolovimo.

3. V ponvi segrejemo maslo in na njem hrustljavo popražimo žajbelj. Odložimo ga na kuhinjsko brisačo, da popije odvečno maščobo.

4. V ponvi 5 minut pražimo tudi jetra, vmes premešamo. Solimo, popramo. Odstranimo iz ponve.

5. V ponev stresemo šalotko, pražimo, zalijemo z vinom, kuhljamo nekaj minut, dodamo grozdje in paradižnik. Solimo, popramo, nazadnje dodamo še jetra. Potresemo z žajbljem. Ponudimo s polento.

Majin nasvet

Jetra pražimo na visoki temperaturi kratek čas, da hitro zakrknejo in ostanejo mehka. Solimo jih po praženju.

Preberite tudi: Čokoladni grehi. Kliknite TUKAJ!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.