© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Orada v pergamentu za božansko kosilo


M. O. Ž., Zarja
13. 3. 2019, 11.01
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Oradino meso je belo in kakovostno, pripravite jo lahko na različne načine.

k_ribe_orada v pergamentu.jpg
Revija Zarja
Orada v pergamentu

Orada v pergamentu

Za 4 osebe

Priprava: 40 minut

Sestavine: 4 stebla stebelne zelene, 4 srednje velika korena, 1 majhna koleraba, 1 žlička začimbne mešanice, sol, poper, 1 bio limona, 4 žličke olja, 800 g (4 kose) filejev orade, 1 šopek svežega timijana ali ½ žličke posušenega timijana, 8 pol pergamentnega papirja.

Priprava: Zeleno očistimo in narežemo na rezine. Korenje postrgamo in z lupilcem za zelenjavo naredimo oblance. Kolerabo olupimo in narežemo na palčke. Vso zelenjavo blanširamo minuto do dve v vreli slani vodi, potem pa precedimo in vodo prestrežemo in prihranimo. Odmerimo 100 ml vrele vode in dodamo začimbno mešanico, v vodo stresemo zelenjavo in dodamo še polovico nastrgane limonine lupine. Popramo. Za vsak file orade zložimo skupaj po dve poli pergamentnega papirja in ga namažemo z oljem. Na papir porazdelimo zelenjavo in nanjo položimo fileje. Potresemo jih s preostalo limonino lupino, timijanom in soljo. Zvijemo v zvitke. Zvitke položimo na dno pekača in pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj, 15–20 minut. Pečene ribe z zelenjavo ponudimo kar na krožniku, s papirjem vred, da si ga vsak sam odvije.

Objavljeno v reviji Zvezde št. 10, 6. 3. 2019.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.