Opečenec s skuto, hruškami in orehi
Zvonka Labernik, Ženska
28. 4. 2017, 09.00
Posodobljeno
Opečeni kruhki, obloženi s sadjem, se bodo prilegli za nedeljski zajtrk.

Dušene hruške lahko zamenjamo tudi z vloženimi hruškami.
Sestavine (za 4 osebe):
- 4 olupljene, razkoščičene in na krhlje narezane hruške,
- 1 žlica surovega masla,
- 50 ml vode,
- 40 g sladkorja,
- ¼ žličke zmletega cimeta,
- 4 na rezine narezane sezamove štručke,
- 100 g pretlačene skute,
- 1 žlica sladke smetane,
- 4 žlice grobo sesekljanih orehov.
Priprava:
- V kozico damo hruške, maslo, vodo, ½ sladkorja in cimet ter dušimo 5 minut, da se nekoliko zmehčajo. Skuto in smetano zmešamo s preostalim sladkorjem. Rezine kruha v opekaču zlato rjavo popečemo in preložimo na krožnike.
- Vsako rezino obložimo z žlico skute, nekaj krhlji hrušk in posujemo z orehi.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se