Raketni napad

Video: Izredne razmere v Izraelu: Hezbolah izstrelil več kot 320 raket na Izrael

M.G.
25. 8. 2024, 09.34
Posodobljeno: 25. 8. 2024, 09.36
Deli članek:

Izraelski obrambni minister Joay Galant je danes zjutraj razglasil 48 urno stanje izrednih razmer v celotni državi. Čez noč je gibanje Hezbolah izstrelilo več kot 320 raket na več različnih položajev izraelske vojske. Sledili naj bi še napadi z droni na cilje v Izraelu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Profimedia
Izraelski sistem zračne obrambe med prestrezanjem izstrelkov, ki so jih včeraj sprožili proti Izraelu.

Izraelska vojska je sprožila preventivne napade na Libanon, ker je pričakovala, da se gibanje Hezbolah pripravlja na izvedbo obsežnejšega napada, kar se je čez noč tudi uresničilo. "Razglasitev izrednih razmer omogoča IDF (izraelski vojski), da izda navodila državljanom Izraela, vključno z omejevanjem zbiranja in zapiranjem krajev, kjer bi to lahko bilo pomembno," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil Galant.

Hezbolah je sinoči izstrelil na stotine raket in brezpilotnih letal proti Izraelu v znak maščevanja za atentat na poveljnika v Bejrutu prejšnji mesec, je sporočilo gibanje, ki ga podpira Iran. "Približno 100 izraelskih bojnih letal je v južnem Libanonu zadelo na tisoče Hezbolahovih raketometov, ki so bili usmerjeni proti severnemu in osrednjemu delu Izraela," je sporočila izraelska vojska.



Iz vodstva Hezbolaha so po napadu povedali, da je njihov načrtovan napad na Izrael za danes dokončan. Šiitska muslimanska skupina s sedežem v Libanonu,  je dejala, da so bili napadi izvedeni ob določenem času in so prečkali libanonsko mejo "proti želenemu cilju in iz več smeri". Glede izraelskih komentarjev, da so bili njegovi napadi preventivni in da so izraelske obrambne sile (IDF) lahko poškodovale ali uničile določene cilje, Hezbolah pravi, da so te trditve prazne.

Estrada

Miley Cyrus
"Flowers"

Miley Cyrus očitajo kopiranje pesmi Bruna Marsa

Sebastian
Izgubil spomin

Pevec Sebastian po halucinacijah v bolnišnici

Diddy
Domnevne spolne zlorabe

Aretacija Sean "Diddy" Combs: Slavnega raperja obtožujejo trgovine z ljudmi

maneskin
Estrada

Pevec skupine Maneskin Damiano David napovedal solo kariero

Lionel Messi
Vrnil se je

Lionel Messi šokiral ob vrnitvi na igrišče: Nova podoba zasenčila mojstrske zadetke

Raiven
Evropska turneja

Raiven se bo z evrovizijsko uspešnico "Veronika" predstavila v Zagrebz

Zanimivosti

sanje, sanjanje, letenje
Popolnoma vsi sanjamo

Najpogosteje se sanje vrtijo okoli denarja ali letenja

Splet 1-brez CO2
Zanimivosti

Slovenske železnice pomembno prispevajo k varovanju okolja: od letos z brezogljičnim prevozom potnikov in tovora z vsemi električnimi vlaki

seo net
Zanimivosti

Kako se dela SEO optimizacija - Vodnik za boljšo vidnost

_Reporter.
Zanimivosti

Kandidatka z udbovskim dosjejem: zaradi sodelovanja s Službo državne varnosti lahko Marti Kos propade komisarska kandidatura

boj_1
Rimljani

Boj velikanov za oblast

kotna sedežna garnitura
Vsestransko uporabne

Poznate vse prednosti kotnih sedežnih garnitur?