Pijan voznik pokosil družino

Tragedija na Viru: Triletni sin se bori za življenje, mame ni več, spregovoril je skrušen dedek

S.R.
19. 8. 2024, 13.31
Posodobljeno: 19. 8. 2024, 13.31
Deli članek:

29-letnika, ki je v soboto zvečer na hrvaškem otoku Vir povzročil tragedijo, so danes privedli na zaslišanje. Grozi mu od tri do 15 let zapora. Iz zadrske bolnišnice so medtem sporočili, kakšno je zdravstveno stanje preživelih.

Edina Zuko/Pixell/Bobo
Fotografija je simbolična.ž

Poročali smo že o tragediji, ki se je v soboto zvečer odvila na hrvaškem otoku Vir. Tam je 29-letni moški z avtomobilom na cesti pokosil petčlansko družino. Voznik je pod močnim vplivom alkohola in s pretežkim stopalom izgubil nadzor nad avtomobilom, zapeljal na pločnik in nato na bankino, tam pa v družino, ki je hodila ob robu ceste. 24-letna hrvaška državljanka je bila na mestu mrtva, medtem ko so reševalci njenega 28-letnega soproga in njuna dva otroka prepeljali v zadrsko bolnišnico. Tretji otrok, komaj 11-mesečna dojenčica, je po čudežu utrpela le lažje poškodbe, nekaj prask. Voznik je imel v krvi 1,75 promila alkohola.
29-letnega voznika so danes s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje na državno tožilstvo v Zadru, tekom dneva pa ga čaka še obisk preiskovalnega sodnika, ki bo odločil o tem, ali bo moral na sojenje čakati v priporu. Grozi mu od tri do 15 let zapora.

Štiriletnik v kritičnem stanju

Iz zadrske bolnišnice so včeraj sporočili, da so morali 28-letnika, njegovega triletnega sina in štiriletno hčerko operirati. Danes so dodatno pojasnili, da je življenje triletnika še vedno ogroženo in da je možno tudi, da ga bodo premestili v katero drugo hrvaško bolnišnico. Štiriletno deklico, ki je prav tako utrpela hude poškodbe, so včeraj popoldne premestili z intenzivne nege, njeno zdravje pa je stabilno. Tudi dojenčica, ki jo je od vseh odnesla najbolje, se trenutno nahaja na oddelku za otroško kirurgijo.

Za časnik Večernji list je medtem spregovoril dedek otrok oziroma oče hudo poškodovanega 28-letnika. Po njegovih besedah bodo njegovega štiriletnega vnuka premestili v zagrebško bolnišnico. »Sin je hudo poškodovan, ampak sva z njim uspela govoriti. Zdaj je na meni in soprogi, da skrbiva za otroke. Še vedno ne moreva verjeti, kaj se je zgodilo.« Hrvaški mediji so že včeraj navedli, da je tragedija doletela družino iz Velikega Ravna, naselja v koprivniško-križevski županiji. Družina je bila na Viru na dopustu in se je zvečer vračala z zabave. To je danes potrdil tudi dedek. Sin mu je namreč dejal, da so bili na koncertu in da so jih drugi avtomobili zaparkirali. »Zaradi otrok sta se odločila, da ne bosta čakala, zato so avtomobil pustili in se peš odpravili domov,« je dejal dedek.

Estrada

Justin Bieber
Umaknil se je z javnosti

Justin Bieber šokiran zaradi obtožb proti Seanu 'Diddyju' Combsu: "Če bi vedel, nikoli ne bi sodeloval"

anna-sorokin
Zloglasna lažna dedinja

Foto: Obsojena prevarantka Anna Sorokin med nastopom v priljubljenem šovu s sledilno napravo na nogi

robert petan_foto jernej kokol (2)
Po poroki

Robert Petan razkril podrobnosti medenih tednov in nove sezone satirične oddaje

Sophia Loren
Italijanska igralka

Filmska diva Sophia Loren na pragu okroglega jubileja

PR_danielpopovic
Aktual

VIP večerja z Danielom Popovićem v Hotelu Dolenj'c

natalija-veseljak-simon-pelko-1
Amore mio

Najljubši kompliment za Natalijo: »Mami, ti si najboljša mami na svetu!«

Zanimivosti

supet-luna, sankt-peterburg
Mini luna

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

HUAWEI Watch GT 5-6
Zanimivosti

Vau! Huawei predstavil nove naprave!

IMG_2113
Mednarodni festival

Speculum Artium 2024: Kjer se srečajo umetnost, znanost in virtualna resničnost

cryptocoin, kriptovaluta, mining, rudarjenje, kripto
Zanimivosti

Najboljši načrt za zaslužek s kriptovalutami: CrytocoinMiner vam omogoča zaslužek vsak dan

kovanec
Izjemno redka zbirka

Po stotih letih začeli s prodajo kovancev "kralja masla", za enega iztržili 1,2 milijona evrov

avto, henry ford
Model T

Avto je vse pregnal s ceste